Sănătate

Aproape totul despre bufeuri – ce sunt, pericolul la care ne expun și cum putem scăpa de ele

Majoritatea femeilor aflate la menopauză, sau chiar în perimenopauză,  au bufeuri, care se manifestă prin creșterea bruscă a temperaturii corpului, transpirații reci, transpirații nocturne, iar în unele cazuri, transpirație excesivă. Fața se înroșește, iar valul de căldură se resimte în special la nivelul superior al corpului. Aceste episoade neplăcute pot dura de la 30 de secunde până la 30 de minute.

Ce cauzează bufeurile? Ei bine, ele sunt provocate de fluctuațiile nivelului de estrogen și pot fi resimțite  timp de câteva luni până la câțiva ani.

Cum putem scăpa de bufeuri? În primul rând, trebuie să conștientizăm că, pe măsură ce ne apropiem de menopauză, dar și după debutul acesteia, este important să ne schimbăm alimentația. Numai așa vom putea compensa scăderea nivelului hormonilor feminini din organism. Un rol important îl au fructele și legumele, care furnizează multe fibre, dar și alimentele bogate în calciu și acizi grași esențiali (lactatele, nucile, semințele, cerealele integrale, peștele).  Printre remediile naturiste eficiente în ameliorarea bufeurilor și a altor simptome asociate menopauzei se numără: talpa-gâştei (consumată sub formă de infuzie), lemnul dulce (care se ia sub formă de pulbere), salvia (tot sub formă de pulbere) și brânca ursului. Atenție, însă, fiecare dintre aceste plante au și contraindicații, așa că nu vă sfătuim să le luați după ureche, ci numai după ce consultați părerea unui specialist.

Alte metode de a combate bufeurile:

  • Faceți dușuri cât mai des
  • Purtați haine lărguțe, din fibre naturale, care lasă pielea să respire
  • Evitați, atât cât se poate, consumul excesiv de cofeină, alcool, sau mâncăruri picante, deoarece acestea pot cauza bufeuri.
  • Faceți mișcare fizică
  • Străduiți-vă să vă mențineți greutatea în limite normale, deoarece obezitatea sporește numărul bufeurilor.
  • Hidratați-vă corespunzător.

Trebuie să mai știți că bufeurile nu sunt doar o neplăcere cauzată de perimenopauză sau menopauză, ci pot crește riscul unor probleme grave de sănătate, precum bolile de inimă și diabetul. Este, așadar, important, să luptați cu toate armele împotriva lor și să conștientizați că acest lucru este posibil numai printr-un stil de viață sănătos.

 

V-ar putea interesa și:

Perimenopauza și neplăcerile ei. Câteva metode prin care puteți ameliora simptomele asociate acestei perioade

Misiune posibilă? Cum poți să slăbești și să-ți menții greutatea corporală la menopauză

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.