Eveniment Featured

Astăzi, 26 decembrie, prima tranșă de vaccin anti-Covid-19 a ajuns la Institutul Cantacuzino

Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Astăzi, 26 decembrie, prima tranșă de vaccin anti-Covid-19 a ajuns la Institutul Cantacuzino, desemnat Centru național de stocare a a dozelor. La eveniment a fost prezent și noul premier al României, Florin Cîțu.

Veste mare în cea de-a doua zi de Crăciun. Astăzi, 26 decembrie, prima tranșă de vaccin anti-Covid-19 a ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, fiind desemnat Centru național pentru stocarea serurilor. În cursul zilei de ieri, transportul a ajuns în țară prin Vama Nădlac, urmând ca astăzi să fie depozitate.

Vaccinul anti-Covid-19 a ajuns la Institutul „Cantacuzino”

La evenimentul care dă speranță din ce în ce mai mare în ceea ce privește finalizarea pandemiei de coronavirus a participat și noul premier al României, Florin Cîțu, care a spus câteva cuvinte despre importanța acestei zile și cum se va desfășura campania de vaccinare. Potrivit acestuia, săptămânal vor ajunge în țară în jur de 140.000 de doze de vaccin până se va ajunge la numărul total de 10 milioane.

„Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă”, a spus Florin Cîțu.

Oficial, campania de vaccinare împotriva coronavirusului va începe mâine, 27 decembrie. Serul va fi distribuit în cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Cele care vor avea prioritate sunt cadrele medicale, iar la începutul anului 2021 vor urma persoanele din categoriile de risc. Restul populației va primi următoarele doze de vaccin. Autoritățile anunță că vaccinarea anti-Covid-19 va fi gratuită și deloc obligatorie. Aceasta se va face pe bază de voluntariat și programare.

Cine este primul român care se va vaccina anti-Covid-19

Primele doze de vaccin sunt produse de compania americană Pfizer în Germania, Belgia şi Statele Unite ale Americii. Potrivit specialiștilor, primul român care va fi vaccinat este de la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar listele cu cele 5.000 de cadre medicale ce vor fi urma a fi vaccinate sunt deja stabilite. Procedura va fi transmisă în direct populației.

Următoarea tranșă de vaccin de 150.000 de doze vor ajunge, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, iar în luna ianuarie sunt așteptate săptămânal câte 150.000 de doze.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.