Actual Featured

Autoritățile locale din Japonia le cer oamenilor să poarte masca de protecție și în casă

Autoritățile locale din Japonia le cer oamenilor să poarte masca de protecție și în casă, în condițiile în care țara se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus. În Tokio, guvernatoarea Yuriko Koike a lansat acest îndemn în special pentru cei vârstnici.

Japonezilor li se recomandă să poarte mască în propria locuință, după ce țara a înregistrat un număr mare de noi infectări cu coronavirus, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Guvernatoarea capitalei Tokyo, omologii ei din alte trei prefecturi învecinate și prefecturile Fukushima și Niigata le-au cerut cetățenilor să poarte mască în propriile case, în timpul vacanței de iarnă.

Japonezii trebuie să poarte mască și în casă

Până acum, Japonia a atras atenția prin abilitatea de a gestiona pandemia fără a impune măsuri stricte de distanțare socială. În ultima săptămână, lucrurile s-au schimbat radical. Liderii politici vor să schimbe strategia, dar legile nu le permit să impună un lockdown strict și le este foarte greu să convingă oamenii să stea în case. Recent, Yuriko Koike le-a cerut cetățenilor să rămână acasă și de Revelion.

Săptămâna trecută, Tokyo a atins un nou record de cazuri zilnice, 821 de infectări în 24 de ore. De asemenea, vineri s-a atins un record absolut și la nivelul țarii, cu 3.199 de cazuri noi în 24 de ore.

Până acum, Japonia a înregistrat 201 mii de cazuri de COVID-19, dintre care 167 de mii sunt pacienți declarați vindecați. Totodată, peste 2800 de oameni au murit din cauza virusului.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.