Actual Featured

Avertisment ANM! Se anunță depuneri de polei și condiții grele de trafic

Termometru, temperaturi scazute.

Reprezentanţii CNAIR recomandă şoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au maşinile echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Miercuri, 9 decembrie, judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Ialomiţa şi Călăraşi, local, sunt sub un avertisment de vreme rea. Se anunță burniţă sau ploaie slabă, precum şi depuneri de polei, iar în zona joasă a judeţului Argeş vor persista ceaţa şi vizibilitatea scăzută sub 200 de metri.

Conform ANM, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h, în timp ce la munte vitezele la rafală vor depăşi 80 – 90 km/h.

Un alt cod, valabil până la ora ora 13:30 vizează Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h.

Ieri, 8 decembrie 2020, s-au semnalat mai multe porțiuni cu polei rezultat în urma fenomenului de ploaie înghețată, la care ne putem aștepta și în zilele următoare.

Regulament UE: APIA și AFIR – obligate să fuzioneze.În noul Regulament European este prevăzută și obligativitatea ca APIA și AFIR să se unească într-o singură societate.

”Mai este o noutate de la fermieri care va veni de la APIA și AFIR și anume, potrivit noului regulament vor trebui să fuzioneze și odată cu asta să își organizeze la comun întreaga activitate. Este interesant de văzut cum vor reuși să facă acest lucru fără să bulverseze fermierii”, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram, conform agrointel.ro, unde poți găsi mai multe detalii pe acest subiect.