Timp Liber

Aveți planuri de vacanță vara aceasta? În acest caz, ați putea avea nevoie și de un „pașaport coronavirus”

Grecia și Croația –  primele țări care vor să ceară „pașaportul coronavirus”

Așa cum probabil știți deja, și România se pregătește, după 15 mai, să revină, treptat, la starea de normalitate. Cu toate acestea, deși unele restricții vor fi ridicate (precum ieșirea din case pe baza declarației pe propria răspundere), vor exista în continuare unele condiții care vor trebui respectate multă vreme de acum înainte.

Una dintre aceste condiții ar putea fi  „pașaportul coronavirus”. Fără el, nu veți putea, probabil, să mergeți în vacanță în străinătate. Practic, veți avea nevoie de adeverințe de sănătate, care să ateste că nu sunteți infectați cu noul coronavirus.

Printre țările care au anunțat deja că ar putea cere acest „pașasport” se numără Grecia și Croația. Pe de o parte, autoritățile de acolo sunt conștiente că turismul este vital pentru susținerea economiei, dar pe de altă parte, nici nu vor să riște să primească turiști care ar putea răspândi boala COVID-19.

Ministrul Turismului din Grecia susține că toți străinii care vor veni vara aceasta vor trebui să aibă acest document oficial din țara lor de origine, care să ateste că nu sunt infectați cu SARS-COV 2. Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia. Anul acesta, sezonul turistic va fi mai scurt în această țară, și va începe în luna iulie, dar ar putea fi prelungit până în noiembrie.

Probabil că „pașaportul coronavirus” va deveni  un act obligatoriu pentru toate țările, ca să se evite, pe cât posibil, riscul răspândirii noului coronavirus.

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.