Sănătate

Aveți stomacul deranjat? Iată ce alimente trebuie să consumați, ca să vă reveniți cât mai repede

Ni s-a întâmplat tuturor, fără doar și poate, să avem crampe la stomac, diaree, greață, sau să fim balonați. Când trecem printr-o stare proastă, este aproape imposibil să facem față sarcinilor zilnice. Tocmai de aceea, o idee bună ar fi ca în asemenea zile să urmăm o dietă simplă, în care să includem anumite alimente care ne pot calma simptomele neplăcute.

  1. BananeSunt ușor digerabile și, în general, sunt foarte prietenoase cu stomacul. În plus, conțin pectină –o fibră solubilă – care ajută la buna funcționare a intestinelor.
  2. Orez alb – atunci când stomacul nostru este deranjat, este bine să consumăm o ceașcă de orez alb, fiert după metoda: o măsură de apă/2.5 măsuri de orez, cu foarte puțină sare, sau chiar fără, dacă suportăm gustul. Orezul facilitează absorbția fluidelor și combate diareea. Dacă simptomele voastre s-au mai ameliorat, nu vă aruncați la alimente grele, ci continuați să consumați, măcar câteva zile, orez brun și quinoa, bogate în antioxidanți și alți nutrienți esențiali.
  3. Ghimbir – ajută digestia și taie simptomele de greață, care însoțesc de regulă deranjamentele stomacului sau toxiinfecțiile alimentare. Puteți opta pentru ceai de ghimbir, sau chiar puteți mesteca o bucățică de ghimbir proaspăt.
  4. Sosul de mere. Ca și bananele, merele sunt o sursă bună de pectină, iar în cazurile de deranjamente la stomac se recomandă consumarea lor gătite, deoarece vor fi mai ușor de digerat. Coaceți-le în cuptor, apoi pasați miezul cu cu furculița. Le puteți adăuga și puțină scorțișoară, deoarece ajută la o digestie bună.
  5. Ceai din ierburi. Nimic nu ne face mai bine atunci când ne simțim rău decât o ceașcă cu ceai călduț. Menta și mușețelul sunt foarte indicate în problemele digestive.
  6. Iaurt grecesc. Majoritatea lactatelor sunt greu de digerat, însă acest tip de iaurt, care conține bacterii benefice pentru organism, poate reduce balonarea și ajută la digestie.

V-ar putea interesa și:

Ce provoacă balonarea și cum putem evita această problemă neplăcută

MIGRENA, CAUZE ȘI REMEDII