Actual Featured

Bebelușul din Suceava, internat la terapie intensivă după ce a fost botezat, a murit azi-noapte

Bebelușul din Suceava, internat la terapie intensivă după ce a fost botezat, a murit azi-noapte, au anunțat reprezentanții poliției.

Copilul, de numai o lună si jumătate, a fost dus la spital în stare gravă imediat după ritualul de botez.

Copilul ar fi inhalat o cantitate mare de apă cât a fost cufundat în cristelniță.

Bebelușul a început să dea semne că se simte rău imediat după ce a fost scos din cristelniță. Alarmați, părinții au sunat la 112.

Tatăl bebelușului: „Am observat că ceva e în neregulă și imediat a început să îi curgă sânge pe nas la copil. L-am pus cu fața în jos, dar nu și-a revenit. Într-adevăr, îi bătea inima, dar un puls foarte scăzut.”

Medicii de pe ambulanță au preluat bebelușul în stop respirator și l-au dus de urgență la spital, unde a fost stabilizat. A fost internat la Terapie Intensivă, conectat la aparatul de oxigen.

Tatăl bebelușului: „De la doctori am aflat că a inhalat 110 ml de apă. Părintele l-a scufundat, copilul plângea. L-a scufundat de trei ori, l-a scos și l-a șters. Dacă l-a văzut cu gura căscată și plângea, nu trebuia să îl scufunde cu totul în apă. Știm că respiră cu ajutorul aparatelor. Nu știm cât de afectat îi este creierul.”

Oficialii Protopopiatului din Suceava spun că preotul care a creștinat bebelușul este unul cu multă experiență și nu-și pot explica nenorocirea.

Protopop Doru Budeanu: „Se pare că și înainte de cufundare, în timpul cufundării și după, copilul a plâns. Drept dovadă, semnele vitale existau. După aia, la mirungere, copilul nu a mai dat aceleași semne. Preotul a fost primul care a sesizat că acel copil e mai moale.”

Polițiștii au deschis un dosar penal.