Fitness

Beneficiile incontestabile ale exercițiilor aerobice

Am putea spune că nu există problemă de sănătate pe care exercițiile aerobice să nu o poată ameliora. Obezitatea, diabetul, bolile de inimă, hipertensiunea arterială, stresul și chiar anumite tipuri de cancer – sunt numai câteva dintre afecțiunile asupra cărora au un efect benefic. Potrivit studiilor, în ultimele două decenii, obezitatea la nivel mondial a crescut cu aproximativ 2% în rândul tinerilor și cu aproape 6 procente în rândul adulților. Explicația? Petrecem tot mai mult timp în fața televizoarelor și a tabletelor, preferăm rețelele tip Netflix în loc să ne mișcăm și să ieșim la cinema în oraș, alegem mașina în loc să mergem pe jos, etc.

Dacă vă faceți „vinovate” de cele enumerate mai sus, poate nu ar strica să vă mobilizați și să vă apucați de antrenamentele aerobice.  Aceste exerciții, cunoscute și sub numele de cardio, consumă oxigen, cresc pulsul, stimulează activitatea inimii, îmbunătățesc respirația și intensifică procesul de ardere a grăsimilor. Exercițiile anaerobe, în schimb, nu utilizează oxigen, ci folosesc depozitele de grăsime din organism pentru energie. Ambele sunt foarte bune pentru slăbire, menținere și o sănătate excelentă, iar dacă sunt combinate, efectul este garantat.  Exercițiile cardio,  sau aerobice,  sunt o modalitate excelentă de a începe antrenamentele voastre zilnice, indiferent că faceți yoga, Pilates, sau lucrați cu greutăți.

Beneficiile exercițiilor aerobice:

  • vă ajută să slăbiți mai repede
  • reduc riscul bolilor cardiovasculare
  • reduc stresul și anxietatea
  • încetinesc procesul de îmbătrânire
  • îmbunătățesc sănătatea creierului
  • reduc riscul de a face anumite forme de cancer

Exemple de axerciții aerobice: alergare, înot, mers pe bicicletă, dans, mersul pe jos într-un ritm mai alert, mersul pe bandă, etc.

 

V-ar putea interesa și:

Sportul menține mintea ascuțită și îmbunătățește performanțele creierului, chiar și la vârste înaintate

De ce nu trebuie să fugă femeile de antrenamentele cu greutăți?

Loading...