Remedii naturiste

Beneficiile uimitoare ale unei buruieni care crește pe marginea drumului – brusturele!

Brusturele este, poate, una dintre cele mai răspândite plante din lume, însă puțină lume știe că are numeroase beneficii pentru sănătate, fără efecte secundare!  Vreme de secole, brusturele, numit popular și iarba boierului,  a fost considerat cel mai bun remediu pentru purificarea sângelui.  Dar să vedem ce alte afecțiuni pot fi tratate cu această buruiană care trece, pe nedrept, nebăgată în seamă:

Detoxifiază organismul – iar asta se datorează substanțelor sale active, cum sunt sărurile de potasiu, vitaminele din complexul B, uleiurile volatile și tannina.

Combate diabetul – un studic ștințific a demonstrat că la persoanele care au consumat regulat ceai din rădăcină de brusture, glicemia a scăzut cu 12%.

Tratează afecțiuni ale pielii, precum acneea sau furunculoza – practic, brusturele este planta cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorită unei substanțe numită arctiozidă, al cărei efect în organism poate fi comparat cu cel al penicilinei. Brusturele este eficient atât consumat intern (ceai, capsule), cât și folosit extern, sub formă de infuzie, care se aplică pe zonele cu probleme.

Tratează infecțiile urinare – conține poliacentilene, substanțe cu rol antibiotic

Tratează probleme precum mătreața și căderea părului

Ameliorează psoriazisul

Brusturele poate fi preparat sub formă de ceai, decoct, macerat, în unguente,  sau poate fi cumpărat sub formă de  capsule de la farmaciile naturiste. Dacă vă decideți să consumați brusturele sub această formă, nu uitați că tratamentul trebuie urmat timp de două-trei luni, pentru a avea rezultate vizibile.

Miracolul din leacurile bunicii – rostopasca tratează peste 100 de afecțiuni

Sfecla – Leguma miraculoasă pentru inima și ficat.