Sănătate

Bicarbonatul de sodiu, miracolul din cămară

Bicarbonatul de sodiu, acel compus chimic asemănător cu sarea și extrem de ieftin, pe care îl folosim adesea la frăgezirea aluatului, poate fi utilizat în zeci de alte moduri, cu efecte miraculoase! Este benefic pentru organism, pentru piele, ne ajută să slăbim, ne curăță dinții, îl putem folosi în menaj, așa că merită cu prisosință să îi dedicăm un capitol special. De altfel, beneficiile sale extraordinare sunt cunoscute de mii de ani și este foarte indicat de susținătorii  ayurveda.

Cum să slăbim rapid și sănătos cu bicarbonat de sodiu

Secretul este să îl combinăm cu zeamă de lămâie. Acest amestec  ajută la eliminarea toxinelor din organism și la topirea depozitelor de grăsime.  Toxinele sunt stocate în celule grase, ca o măsură de protecție a corpului, iar odată ce acestea sunt eliminate din sânge, grație restabilirii unui pH alcalin, organismul va începe să elimine și depozitele de grăsime. Așadar, ar fi bine să ne începem ziua cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu.  Amestecul permite curățarea ficatului, ne furnizează doza necesară de vitamina C, potasiu și antioxidanți, ajută  la reglarea nivelului de grăsimi din sânge  (colesterol, trigliceride) și a zahărului din sânge (glicemie).

Într-un pahar cu apă plată, la temperatura camerei sau ușor mai călduță, amestecă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu zeama de la o lămâie. Băutura se consumă doar dimineața, pe stomacul gol, timp de două săptămâni.  bicarbonat-cu-lamaieAcest remediu este contraindicat persoanelor cu gastrită și, de asemenea, nu este bine să urmați această cură dacă treceți prin perioadă de stres puternic, din cauza conținutului ridicat de sodiu.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

 1. Poate fi folosit ca antiacid – calmează arsurile stomacale şi balonările. O linguriţă de bicarbonat de sodiu se amestecă cu un pahar de apă.
 2. Albeşte dinţii. Este recomandat ca o dată pe săptămână să te speli pe dinţi cu bicarbonat – elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor, curăţă dinţii pătaţi.bicarbonat2
 3. Nu faceți însă acest tratament mai des, deoarece vă poate ataca smalțul. Poate fi folosit ca scrub pentru faţă şi corp. Se face o pastă din bicarbonat şi apă, cu care se masează blând pielea.bicarbonat4
 4. Adaugă o cană de bicarbonat în baie şi veț avea o piele mai catifelată. Este bun şi împotriva psoriazisului sau a iritațiilor pielii.
 5. Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apă îţi împrospătează respiraţia, previne și tratează aftele bucale.
 6. Dacă aveți părul gras, amestecați puţin bicarbonat în şampon.
 7. Absoarbe mirosurile neplăcute din frigider.
 8. Puteți prelungi viața florilor din vază dacă adăugați în apă o linguriță de bicarbonat de sodiu.bicarbonat1
 9. Curăță foarte bine vasul de toaletă, chiuveta, dușul, cada, obiectele de platic sau porțelan.
 10. Curăță protezele dentare.
 11. Curăță bine bijuteriile.
loading...
----------------------
Loading...