Eveniment Featured

Când ești obligat să porți mască de protecție în mașină. De ce reguli trebuie să ținem cont

Masca în mașină. Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia și a schimbat, total, viața oamenilor. De la apariția epidemiei, societățile funcționează după noi reguli, care au ca scop stoparea răspândirii virusului ucigaș din China. Una dintre măsurile luate de toate țările este ca cetățenii să poarte mască, astfel încât să fie protejați de infectarea cu Covid-19.

Când este obligatoriu să porți masca în mașină?

În ultima perioadă, oamenii au început să evite să meargă cu transportul în comun și au ales să folosească mașinile personale. Chiar și așa, legea din România spune că masca este obligatorie în propriul autoturism, în anumite condiții. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că masca este obligatorie în mașină, atunci când sunt mai multe persoane. Totodată, este indicat ca geamurile să fie puțin deschise pentru a permite circularea aerului.

Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască…În mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Aceeași regulă se aplică și pentru persoanele care circulă cu taxiul. Autoritățile îndeamnă populația să folosească mașina proprie, dacă au această opțiune. În felul acesta, riscul de a se expune unei posibile infectări cu coronavirus scade considerent.

Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj, a adăugat Raed Arafat, pentru sursa citată mai sus.

Cum trebuie purtată masca?

Persoanele care se amuză de șoferii care poartă mască în trafic, trebuie să știe că fac o mare greșeală. Folosirea măștii este una dintre principalele metode care te protejează de infecția cu coronavirus. Măștile cu filtre de protecție se folosesc conform instrucțiunilor furnizate de producător.

Astfel, aceasta trebuie poziționată, cu mâinile curate, peste gură și nas. Atunci când ea este dată jos, este indicat să se facă folosind banda elastică de la urechi. Ulterior, mâinile trebuie curățate folosind apă și săpun, alcool sanitar sau gel dezinfectant.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.