Fitness

Când nu știi ce să alegi, alege… yoga. Află ce beneficii vei avea

Cei mai mulți dintre oameni sunt obișnuiți, din păcate, să privească în afara lor, pentru a-și căuta împlinirea. Trăim într-o lume care ne determină să credem că realizările exterioare ne pot oferi ceea ce ne dorim. Suntem prea ocupați să “facem”, ca să mai avem timp să “fim”, suntem prinși într-un film de acțiune și ne oferim prea puține momente pentru noi înșine, pentru conștientizare și pentru introspecție. Este tot mai greu să ne imaginăm o stare de calm și de odihnă completă, în care să uităm de telefonul mobil, de obligații, de ambiții și în care să ne contemplăm gândurile și sentimentele. Totuși, printr-o astfel de stare de liniște am putea atinge un nivel de bucurie și de înțelegere imposibil de realizat altfel. Ei bine, cu asta se ocupă yoga. Această știință spirituală străveche, care provine din India, ne oferă posibilitatea de a atenua turbulența naturală a gândurilor și neliniștea cu care suntem învățați să trăim și ne ajută să ne cunoaștem cu adevărat, să redescoperim în noi adevăratele valori morale.  Dar yoga nu înseamnă doar tehnici de respirație și meditație, ci este și un ansamblu de practici fizice care ne pot modela corpul, ne pot ajuta să ne menținem greutatea dorită și să ne îmbunătățim starea de sănătate.

Așa cum am vorbit deja în foarte multe articole, nu putem duce un stil de viață sănătos, fără mișcare fizică. Nu orice tip de mișcare este potrivit, însă, pentru toată lumea. Există persoane care nu suportă efortul fizic foarte mare pe care îl presupun exercițiile cardio,  altele cărora nu le place ideea de a merge într-o sală de forță, ș.a.m.d. Ei bine, acestea pot învăța să practice yoga. Acest tip de mișcare este indicat în special femeilor trecute de prima tinerețe. Iată ce benficii puteți avea, dacă vă decideți să vă apucați de yoga:

  • Creșterea flexibilității
  • Creșterea forței și a tonusului muscular
  • Îmbunătățirea respirației, a energiei și a vitalității
  • Menținerea unui metabolism echilibrat
  • Reducerea greutății corporale
  • Îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului circulator
  • Îmbunătățirea stării de spirit, combaterea anxietății sau depresiei

V-am convins? Orele de yoga sunt acum foarte populare și,  cu siguranță,  veți găsi destule cursuri de unde să alegeți.  Iar dacă nu aveți prea mult  timp la dispoziție, sau nu vă place să participați la astfel de activități de grup, puteți găsi pe internet tot ce vă interesează (module pentru începători sau avansați).

 

V-ar putea interesa și:

Spune-mi cât timp stai la birou, în fața calculatorului, ca să îți spun câtă mișcare fizică trebuie să faci

Dimineața, sau seara? Care este momentul optim pentru a face mișcare fizică?

Loading...