Sănătate

Capcanele mâncatului sănătos – atenție, unele diete duc la carențe de nutrienți importanți pentru organism!

Să mănânci sănătos zi de zi nu este o treabă chiar ușoară, dar cu siguranță este de preferat alternativelor precum obezitatea și afecțiunile cronice. Unele studii recente au arătat, totuși, că nu toate persoanele care au un regim sănătos reușesc să își asigure toți nutrienții necesari pentru ca organismul să funcționeze la parametri normali și asta pentru că își limitează foarte mult opțiunile alimentare. Unele diete duc la carențe de magneziu, calciu, sau vitamine esențiale:

  1. Calciu – susține sănătatea oaselor și a dinților, menține buna funcționare a inimii și a sistemului nervos. Puteți să îi asigurați organismului calciul necesar consumând lactate – brânză, sau iaurt, sau, dacă preferați salatele, nu uitați să adăugați la ele varză kale.
  1. Potasiu – asigură buna funcționare a inimii, mușchilor, reglează tensiunea arterială și nivelul de electroliți. Surse de potasiu – cartofi, cartofi dulci, sfeclă, banane, avocado, fasole albă.
  1. Fibre dietetice –  sunt esențiale pentru digestie, contribuie la scăderea colesterolului în sânge și reglează nivelul glicemiei. Ele asigură, de asemenea, o senzație de sațietate de lungă durată, ceea ce vă poate ajuta să nu vă supraaalimentați. Surse de fibre dietetice: fasole, linte, cereale integrale, mere și fructe de pădure.
  1. Vitamina D – este un nutrient vital care aduce beneficii pentru oase, mușchi și sistemul imunitar. Surse de vitamina D: somon, păstrăv, ouă, lapte integral, cereale integrale și… expunerea la soare, măcar 15 minute zilnic.

Așadar, nu recurgeți la diete extreme, care să nu cuprindă alimentele enumerate mai sus, deoarece în timp puteți avea probleme de sănătate. O viață echilibrată presupune, printre altele, și o alimentație echilibrată.

 

V-ar putea interesa și:

5 semne care îți arată că ai un deficit de potasiu în organism

 

Vitaminele – esențiale pentru organism. Ep. 4 – vitamina D

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.