Actual

Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu! Decizie de ultimă oră a guvernului

  • Pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus vor beneficia de servicii medicale chiar dacă nu au asigurare
  • Folosirea cardului de sănătate nu mai e obligatoriu
  • Termenul de valabilitate al biletelor de trimitere se prelungeşte cu 90 de zile
  • Numărul posturilor alocate direcţiilor de sănătate publică judeţene creşte cu 1000. La fel şi posturile din serviciile de ambulanţă

Guvernul a luat noi măsuri în domeniul sanitar pentru a te proteja de noul coronavirus. Astfel, în această perioadă cardul de sănătate nu mai e obligatoriu, iar pacienţii cu covid-19 vor putea fi trataţi, chiar dacă nu au asigurare medicală.

„În această perioadă nu va fi necesară folosirea cardului de sănătate. Practic serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, materialele sanitare, medicamentele şi dispozitivele medicale pot fi acordate şi validate fără semnarea cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. O altă prevedere importantă priveşte tratarea pacienţilor cu servicii medicale, materiale sanitare şi medicamente necesare pentru persoanele diagnosticate cu Covid-19. Toate persoanele de pe teritoriul României beneficiază de aceste servicii, indiferent de calitatea de asigurat sau nu a acesteia”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

O altă măsură a Executivului prevede că pacienţii simptomatici vor putea fi consultaţi la distanţă.

Totodată, în şedinţa de guvern din această seară a fost prelungit cu 90 de zile termenul de valabilitate pentru biletere de trimitere.

Guvernul a crescut şi numărul posturilor pentru direcţiile de sănătate publică judeţene din această perioadă, respectiv cu 1000 de posturi. Şi numărul posturilor pentru serviciile de ambulanţă a crescut cu 1000.