Actual

Care este cel mai mare focar de coronavirus din lume? Iată ce spune Organizația Mondială a Sănătății

OMS: „Statele de pe continentul american au depăşit în ultimele ore Europa în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, cu 1,74 milioane de cazuri faţă de 1,73 de milioane raportate pe vechiul continent”.

 

Dacă la jumătatea lunii februarie, Europa devenise epicentrul mondial al epidemiei de coronavirus, creșterea  numărului zilnic de contagieri înregistrate în ultimele săptămâni în ţări deosebit de afectate precum Statele Unite, Brazilia, Mexic, Peru sau Canada, a făcut ca aceasta să fie depăşită de statele de pe continentul american.

Cu toate acestea, în ciuda numărului uriaș de îmbolnăviri, rata deceselor nu este atât de mare. Luni, continentul american trecuse de  pragul de 100.000 de morți, prag care este, însă, considerabi mai redus față de cele 160.000 de decese înregistrate până acum pe continentul european.

Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, medicul Anthony Fauci, are, însă, previziuni sumbre despre viitor. El spune că nu sunt șanse reale ca noul coronavirus să fie eradicat prea curând.

„Se transmite atât de uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci. Medicul consideră că redeschiderea prematură a granițelor poate provoca decese care ar putea fi evitate.

 

V-ar putea interesa și:

 

Ce se întâmplă după 15 mai cu declarația pe propria răspundere? Anunțul făcut de premier

 

loading...
----------------------
Loading...