Stil

Care este diferența dintre oamenii de succes și ceilalți. Învață și tu ce trebuie să faci, ca să-ți atingi obiectivele

Sigur te-ai întrebat câteodată de ce unii oameni au mai mult succes în viață decât alții. Ce anume îi deosebește de ceilalți? Evident, dacă îți dorești să ai și tu succes în ceea ce ți-ai propus, nu ar strica să analizezi cu atenție trăsăturile de caracter  și obiceiurile unei persoane plină de realizări:

  • gestionarea inteligentă a fondurilor – o persoană de succes nu aruncă banii în dreapta și în stânga pe tot felul de capricii de moment, ci îi investește cu cap, fie într-o afacere pe care a analizat-o și o crede profitabilă, fie pentru a își îmbunătăți anumite abilități, sau pentru a învăța ceva nou, care îi va fi de folos.
  • abordarea diferită – oamenii de succes privesc viața dintr-o altă perspectivă și nu se tem să încerce lucruri noi. Dacă rămânem mereu în zona noastră de confort și facem tot timpul aceleași lucruri, ca niște roboței, nu o să evoluăm niciodată. Cu siguranță că nu toate inițiativele vor duce la rezultatul dorit, dar nu despre asta este vorba: un om inteligent va învăța din propriile greșeli.
  • gândirea de tip „out of the box”– un om de succes nu va alege mereu metodele tradiționale de a rezolva o anumită problemă, ci va gândi altfel decât ceilalți, asumându-și riscurile de rigoare.
  • buna organizare a timpului – viața nu este ușoară pentru nimeni și toți, indiferent că suntem sau nu persoane de succes, trebuie să ne îndeplinim sarcinile zilnice. Dar dacă oamenii obișnuiți urmează mereu același drum, pentru că le e teamă să iasă din zona de confort, un om de succes va căuta mereu calea mai directă, mai performantă de a-și atinge scopurile, iar asta ne duce către punctul următor:
  • autoperfecționarea – evident că nu ai cum să descoperi metode noi de a-ți îmbunătăți performanțele de orice fel, dacă nu vrei să înveți mereu mai mult, să îți perfecționezi cunoștințele și abilitățile. Un om de succes va vrea ca în fiecare zi să fie mai bun decât în ziua precedentă și se va lua mereu la întrecere cu el însuși.
  • eșecurile, un rău necesar – oamenii care au succes nu se vor lăsa doborâți de piedici, ci vor fi convinși că întotdeauna când viața îți închide o ușă în nas, cu siguranță că îți va deschide alta. Fiecare eșec creează o nouă oportunitate; depinde doar de noi să o găsim.
  • pasiunea – nu ai cum să realizezi ce ți-ai propus, dacă nu pui suflet în ceea ce faci. Toacmai de aceea, este foarte important să alegi în viață domenii care te atrag și să nu te îngropi într-o muncă de rutină, pe care o faci cu groază în fiecare zi.
  • introspecția – dacă vrei să ai succes este foarte important ca, înainte de toate, să înveți să te cunoști și să te evaluezi corect și obiectiv. Degeaba îți dorești să devii un cântăreț de succes, dacă nu ai voce. Trebuie să fii cât mai realist și să te reevaluezi periodic, să găsești mereu în tine resursele care te vor ajuta în drumul tău către succes.

 

V-ar putea interesa și:

Este sindromul „burnout” boala secolului 21? Cum știi dacă suferi de acest sindrom și ce poți face în acest caz

Cum sabotăm fericirea noastră și a celor din jur? Efectele relațiilor toxice

 

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.