Fitness

Care sunt avantajele sportului pentru femei?

Potrivit sondajelor, femeile care fac sport au o siluetă foarte frumoasă, dar și mai multă încredere în sine. De asemenea, specialiștii spun despre femeile care fac sport că au mai mult succes. Se pare că în plus față de faptul că organismul devine mai sănătos, silueta va fi mai frumoasă și condiția fizică mai bună. La femei sportul are un efect excelent asupra psihicului. Sondajele arată că femeile se simt mai bine și mai încrezătoare dacă fac sport. În general femeile active, care fac mișcare, susțin cu ardoare sportul și-l recomandă tuturor oamenilor, la orice vârstă.

Foarte multe femei țin să aibă un echipament sportiv de calitate și brățări fitness care sunt la modă. Femeile poartă astfel de brățări și la plimbare și la serviciu și atunci când fac sport. Le folosesc în timpul antrenamentelor la sala de fitness, în timpul plimbării cu bicicleta sau la jogging. Aceste dispozitive sunt bune pentru evaluarea oricând și oriunde a consumului de calorii, măsurarea distanței parcurse, a oxigenului din sânge, monitorizarea ritmului cardiac și a somnului. Au pedometru pentru numărarea pașilor, care se utilizează atât în timpul mersului cât și în timpul alergării. Sunt dotate cu GPS și au prețuri accesibile.

Despre aceste gadget-uri se spune că sunt brățări inteligente. De ce? Pentru că recepționează notificările audio-vibrație de pe smartphone-ul compatibil și afișează informațiile corespunzătoare. Pe ecran apar informațiile despre mesajele de pe e-mail, Facebook sau alte rețele de socializare. Aspectul brățărilor este simplu, în partea de sus au un ecran tactil de dimensiune mică, destul de îngust și care are un design interesant. Brățara este din plastic, cureaua din silicon, iar ecranul din plastic solid, foarte rezistent. Se conectează la telefonul smartphone prin Bluetooth. Bateria are o durată de viață de câteva zile, ceea ce este un avantaj.

Faptul că femeile de succes fac sport nu este întâmplător. Ele știu că sportul le ajută să fie mai puternice, mai pline de energie, să aibă mai mult succes în carieră. Specialiștii confirmă acest lucru – faptul că sportul le face pe femei să aibă mai mult succes în ceea ce fac. Sportul dezvoltă abilitățile dar îmbunătățește și aspectul siluetei. Fitnessul de exemplu ajută la eliminarea kg în plus, la menținerea greutății corporale în limitele normale. Silueta frumoasă și sănătatea sunt importante pentru a atinge performanța.

Femeile fac sport ca să scape de stres. În ziua de azi, femeile trăiesc în alertă, în condiții de stres, sunt nevoite să facă și două sau trei lucruri deodată. Se gândesc la întâlnirea cu o persoană și în același timp fac și o treabă importantă. Se machiază și vorbesc și la telefonul mobil, etc. Uneori din cauza grabei, a stresului, ajung să fie încapabile de a alege o strategie eficace, pentru a obține rezultate. Un astfel de comportament nu este bun, aduce dezavantaje, este un fel de cursă contra cronometru. Pentru a nu face greșeli prea mari, femeile au nevoie de relaxare, de sport, de mișcare, care să le ajute să elimine stresul. După cum se știe, multe dintre ele ajung din cauza stresului să fie epuizate, să fie complet dezorganizate, să aibă temeri care vin din diferite părți și să se simtă rău în propria piele. Sportul le ajută să treacă peste toate, să aibă mai multă încredere, să fie optimiste, să aibă o stare fizică și mentală mult mai bună.

Deseori femeile ajung să fie copleșite de goana civilizației. Sunt momente când trebuie să facă pauză, să se oprească, să-și aloce puțin timp pentru trândăveală. Repausul este la fel de bun ca și sportul, ajută la relaxare, la eliminarea stresului. Semnele epuizării, ale suprasolicitării sunt zgomotul, tensiunea, hiperactivitatea. Când acestea devin insuportabile este clar că trebuie să se oprească, să stea întinse în pat și să doarmă, pentru că somnul ajută la recuperarea organismului când acesta este surmenat. Femeile trebuie să fie atente la ceasul lor intern și când simt că sunt prea obosite și încordate, să încerce să se liniștească, să stea în pat să doarmă cel puțin o jumătate de oră, singure, fără să fie deranjate.

Sportul promovează comunicarea cu alte persoane și astfel poți socializa mai mult. Femeile care fac sport reușesc să cunoască mai mulți oameni destul de ușor și să lege relații de prietenie. Sportul este calea spre plăcere și sănătate. Doar cei implicați înțeleg acest lucru.

Loading...