Food&Drinks

Care sunt cele mai bun ceaiuri naturale pentru slăbit

Ceaiurile din plante sunt remedii străvechi, care ajută la ameliorarea multor afecțiuni, ne dau o stare de bine, ne calmează nervii și, nu în ultimul rând, ne pot ajuta să slăbim. Sigur, nu trebuie să ne bazăm exclusiv pe proprietățile magice ale acestor băuturi, dar, combinate cu o dietă echilibrată și cu mișcare fizică, anumite ceaiuri grăbesc topirea kilogramelor în plus.

  1. Ceaiul verde – ocupă locul fruntaș în această listă, deoarece este foarte bogat în antioxidanți, care au puterea să reducă inflamațiile din organism, inclusiv pe acelea care induc obezitate. De asemenea, stimulează accelerarea metabolismului. Nu depășiți, totuși, cantitatea de 5 căni de ceai verde/zi și nu îl consumați cu câteva ore înainte de culcare, dacă nu vreți să aveți insomnii.
  2. Ceaiul de hibiscus – este, de asemenea, un antioxidant foarte puternic și scade tensiunea arterială. Oamenii de știință au descoperit că hipertensiunea provoacă stres, care, la rândul său, împiedică eliminarea toxinelor din organism, ceea ce duce la inflamații. Nu depășiți doza de trei cești de ceai de hibiscus pe zi; în schimb, pe acesta îl puteți consuma liniștite înainte de culcare, deoarece ajută la inducerea unui somn liniștit.
  3. Ceaiul de ghimbir – conține un compus bioactiv, gingerol, care este responsabil pentru mirosul picant si caracteristic, precum și pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante. De asemenea, ghimbirul ajută la îmbunătățirea termogenezei. Nu consumați, însă, mai mult de trei căni de ceai de ghimbir/zi.
  4. Ceaiul de mentă – are un efect calmant și conține compuși volatili, care au efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, digestive și antioxidante. Consumați-l între mese, cu două ore înainte de culcare, fără să depășiți dou-trei căni/zi.
  5. Ceaiul de gălbenele – ajută la reducerea stresului și inflamațiilor induse de creșterea în greutate. Doza recomandată: trei-patru căni/zi.
  6. Ceaiul de rozmarin – are puternice proprietăți antioxidante și antidepresive. Nu beți, însă, mai mult de trei căni/zi.
  7. Ceaiul de rodie – este ideal pentru slăbire, deoarece e, de asemenea, bogat în antioxidanți și un puternic antimicrobian. Puteți bea trei căni de ceai de rodie/zi.
  8. Ceaiul Oolong – se găsește mai greu la noi, ce e drept (poate fi comandat, totuși, de pe diferite site-uri care comercializează produse naturiste), dar este din aceeași familie cu ceaiul verde, iar oamenii de știință au confirmat că este excelent în curele de slăbire, deoarece scade nivelul lipidelor din sânge și stimulează creșterea metabolismului. Nu depășiți doza de 5 căni/zi și nici nu beți acest ceai seara.

V-ar putea interesa și:

Ghimbirul, o plantă de nota zece. Este gustos în bucătărie și excelent pentru sănătate

Matcha, noul trend în materie de ceaiuri, are beneficii uimitoare pentru sănătate

Loading...