Stil

Cât de mult vă afectează părerile celor din jur despre voi? Iată câteva motive pentru care ar trebui să nu mai încercați să fiți pe placul tuturor

Îți pasă mult de părerea celor din jurul tău? Îți ghidezi acțiunile zilnice în funcție de ce spune colega de birou sau vecina de la parter? Foarte rău. Ar trebui să devii impenetrabil/ă la sfaturile așa zis dezinteresate și să te ghidezi după propriile instincte și judecăți.

Haideți să clarificăm niște aspecte, ca să realizați cât de mult le pasă celor din jur de voi. Da,  știu, pentru unii este foarte greu de acceptat că nu sunt mereu în centrul atenției, că nu sunt buricul pământului, că ceilalți nu gravitează în jurul lor ca planetele în jurul soarelui. Și, totuși, acesta este adevărul. Suntem importanți pentru anturaj într-o măsură mult mai mică decât ne place nouă să credem.

  1. Nimănui nu-i pasă cu adevărat. Oamenii sunt ocupați, au problemele lor, iar tu nu ești subiectul principal al vieților lor, în fiecare clipă. Poate că se opresc câteva momente asupra ta, cu mintea aiurea, îți spun o părere mai mult sau mai puțin obiectivă, dar apoi revin la preocupările lor și te uită imediat. Sincer, tu nu faci la fel? Și atunci merită, oare, să nu-ți urmărești îndeplinirea planurilor, sau chiar a visurilor tale, doar pentru că cineva ți-a spus în treacăt că nu ai dreptate, sau că nu merită?
  2. Nu poți mulțumi niciodată pe toată lumea. Oricât de mult te-ai strădui să placi tuturor, oricât de frumoasă ai fi, oricât de bună ai fi în ceea ce faci, oricât de ireproșabil te-ai comporta cu cei din jurul tău, mereu se vor găsi cârcotași care să-ți conteste deciziile sau calitățile. Iar dacă îți pasă, acest lucru îți va lăsa un sentiment amar, ba poate te va face să te simți inferioară. Greșit! Dacă vei încerca să faci lucrurile așa cum vor alții, dacă vei renunța la visurile tale, vei descoperi curând că oricum nu ți-a folosit la nimic. Tot se va găsi o persoană (sau două, sau trei), care să îți atragă atenția că ai greșit, care să te judece. Și atunci, nu e mai bine să îți urmezi calea, fără să pui la suflet tot ceea ce auzi de la “binevoitorii” care te înconjoară? Mă rog, poate unii sunt chiar bine intenționați, însă e clar că nu văd lucrurile ca voi. Important nu  este să-i faceți pe ei fericiți, ci pe voi, pentru că, până la urmă, nimeni nu trăiește viața voastră.  Iar dacă veți greși, asumați-vă aceste greșeli și învățați din ele. Unele păreri negative despre voi vă pot alimenta sentimentul de nesiguranță, vă pot crea un complex, iar acest lucru se va reflecta în tot: carieră, familie, relații, etc.
  3. Nu toată lumea vă vrea binele, nu toată lumea vă place. Da, trebuie să acceptați că unele persoane încearcă să vă saboteze voit, din răutate sau din invidie, din negativism, dintr-un complex de inferioritate, sau din orice alt motiv. Există oameni care se hrănesc, pur și simplu, cu nefericirea sau cu eșecurile altora. Nu ar fi păcat să plecați urechea la părerea lor? Sigur, ei vor juca teatru și vor simula că vă vor binele din tot sufletul, iar acest comportament ar putea să vă păcălească.

În concluzie, încercați  să plecați cât mai puțin posibil urechea la ce spun cei din jurul vostru, la bârfe și urmați-vă calea. Aveți încredere în voi, încercați să progresați, să deveniți oameni mai buni, mai educați, mai calmi, mai fericiți. Asta e datoria voatră în această viață atât de trecătoare! Puneți-vă mereu pe primul loc. Nu spunem că trebuie să deveniți egoiști, că nu trebuie să vă pese de semeni, dimpotrivă, arătați-vă  compasiunea, oferiți-vă ajutorul atunci când vi se cere, dar nu vă abateți de la calea voastră, pentru că unul sau altul nu sunt de acord cu ea. Încercați să descoperiți cine sunteți cu adevărat, ce anume vă doriți de la viață, unde vă vedeți în viitor și învățați să aveți încredere în voi. Astfel, părerile celor din jur o să vă afecteze din ce în ce mai puțin. În momentul în care nu veți mai fi dependenți de aprobarea și validarea lor, veți  deveni persoane puternice și de neoprit!

V-ar putea interesa și:

De ce înșeală cine înșeală? 6 motive care pot duce la infidelitate

Încrederea în sine se învață. Află cum poți deveni cea mai bună versiune a ta

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.