Actual

Cât mai durează carantina? Medicul Alexandra Rafila, anunț important: “E evident, nu putem opri cu totul transmiterea! Important este să…”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că țara noastră se va confrunta cu două vârfuri ale pandemiei de COVID-19, motiv pentru care cetățenii nu pot sta până în toamnă la izolare.

Potrivit lui Alexandru Rafila, primul vârf ar urma să se formeze, foarte probabil, după Sărbătorile de Paște, în jurul intervalului 25 aprilie – 1 mai.

”Apoi, după aplatizarea acestor cazuri noi în cursul verii, vom asista la o nouă creștere în jurul lunilor octombrie – noiembrie, dacă până atunci nu vom avea la dispoziție mijloace terapeutice sau profilactice în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus.

Nu o să putem sta până în toamnă în izolare. Important este să luăm măsuri secvențiale atunci când există această posibilitate de creștere bruscă a numărului de cazuri, pentru a nu depăși capacitatea sistemului de sănătate. Nu o să putem opri cu totul transmiterea, asta e evident”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie la Antena 3.