Frumuseţe

Câte greșeli poţi face când te speli pe față? Iata nouă dintre ele!

Spălarea feței pare, la prima vedere,  una dintre cele mai banale activități din rutina noastră zilnică de frumusețe.  Dacă nu avem însă grijă, unele obiceiuri comune pot provoca  o mulțime de probleme  pielii, cum ar fi: uscăciune excesivă, iritații și chiar erupții.  Iată cele mai frecvente greșeli pe care ar trebui să le evităm:

  1. Alegerea produselor nepotrivite pentru pielea noastră. Trebuie să ținem cont de tipul de piele pe care îl avem.  De pildă, nu putem folosi un demachiant agresiv dacă avem tenul sensibil și nici nu ne putem spăla  pe față cu un săpun cumpărat din supermarket.  În caz contrar, pielea se va usca excesiv sau se va umple de pete roșii și eczeme.facewash2
  2. Spălarea excesivă – în mod normal, ne spălăm pe față de două ori pe zi, însă acest lucru poate duce la iritarea pielii și la o supraproducție de sebum. Tocmai de aceea, dacă într-o zi nu v-ați machiat și nici nu ați transpirat excesiv, ar fi recomandat ca seara să clătiți pielea blând cu puțină apă călduță, renunțând la produsele pe care le utilizați de obicei. O pauză pentru ten este binevenită din cînd în când.
  3. Temperatura greșită a apei.  Apa mult prea fierbine înlătură de la suprafața pielii uleiurile naturale și o usucă, cea rece nu o curăță suficient de bine, așa că cel mai bine ar fi să ne spălăm cu apă călduță.
  4. Exfolierea în exces. Exfolierea este o practică sănătoasă, prin care se înlătură eficient celulele moarte de la suprafața pielii, dacă este făcută cu măsură. Acest procedeu trebuie aplicat o dată pe săptămână sau chiar o dată la două săptămâni, dacă avem tenul sensibil și de maximum trei ori pe săptămână în cazul celui gras. De asemenea, trebuie să alegem produse blânde, care să nu ne irite pielea.
  5. Nu ne clătim suficient de bine. În grabă, dimineața, avem tendința să aplicăm produsele de curățare a feței, dar să nu le înlăturăm temeinic, ceea ce poate duce la blocarea porilor. Linia părului, a maxilarelor  și… nasul,  sunt cele mai neglijate zone!
  6. Folosirea unor ingrediente iritante. Fă-i pielii tale o favoare și nu mai folosi produse care conțin arome, conservanți și coloranți sintetici.  Citește întotdeauna ingredientele de pe etichete.
  7. Frecatul excesiv cu prosopul. prosop1Tamponează, nu freca. Frecarea îți poate da o senzație de bine, însă afectează elastina din piele.
  8. Prea puțină hidratare. Pentru a asigura echilibrul perfect de umiditate al pielii, imediat după curățarea acesteia, ar trebui aplicată o cremă puternic hidratantă.
  9. Evitarea uleiurilor esențiale.uleiuri esentiale Multă vreme, aceste uleiuri au fost considerate răspunzătoare pentru înfundarea porilor și pentru îngrășarea tenului, însă ultimele cercetări în domeniu au demontat această teorie și au demonstrat că, dimpotrivă, ele sunt benefice pentru tenul nostru. Uleiurile potrivite vor curăța porii de murdărie și bacterii.  (uleiul de migdale, de sâmburi de caise, de semințe de struguri, de avocado sau de cocos fac adevărate minuni pentru piele).                                                                                                                                                                                     Te interesează Cum să ai pielea frumoasă la orice vârstă.
Loading...