Frumuseţe

Câteva recomandări pentru un machiaj impecabil pe timpul verii

Oricât de mult am iubi machiajul, vara trebuie să adoptăm o strategie diferită față de celelalte anotimpuri și să ne axăm pe naturalețe și produse care nu ne lasă cu… ochii în soare!  Căldura mare face ca acestea să se comporte diferit pe tenul nostru și să ne facă probleme exact când ne este lumea mai dragă. Tocmai de aceea, trebuie să învățăm să ne fardăm cu cap. Iată câteva sugestii, pentru un machiaj de vară ușor, luminos și rezistent:

  1. Dacă țineți morțis la ochii conturați, renunțați la dermatografele obișnuite și optați pentru un eyeliner lichid, care are șanse să reziste mai bine la temperaturi înalte. De asemenea, rimelul trebuie să fie rezistent la apă. Vara vă puteți juca și cu culorile după pofta inimii, așa că nu ezitați să folosiți mascara colorată, sau farduri de ochi în culori vii și/sau sidefate.
  2. Și fiindcă veni vorba despre farduri de ochi, în anotimpul cald ar fi ideal să optați pentru formule cremoase, care rezistă mai bine decât cele prăfoase. În plus, folosiți un primer  pentru ochi, care va mări puterea de rezistență a produselor.
  3. Ca să obții o bază de machiaj rezistentă, vă sfătuim să renunțați la fondurile de ten cu acoperire mare și să optați pentru produse mai lejere, gen CC Cream. Înainte de aplicare, folosiți o cremă matifiantă și un primer în zona T. Dacă aveți tenul foarte gras, în aceeași zonă puteți aplica și puțină pudră matifiantă, iar la sfârșitul machiajului, un spray de fixare.
  4. Dacă vă doriți, totuși, o față fără imperfecțiuni și nu puteți renunța la fondul de ten, aveți mare grijă să nu alegeți produse care oxidează, altminteri vă veți trezi cu diferențe mari de culoare între față și restul corpului, ori cu o „splendidă” culoare portocalie pe ten! Iar ca să nu aveți surprize de acest gen, înainte de a cumpăra un fond de ten, cereți mai întâi o mostră din magazin, pentru a putea testa calitățile produsului și modul în care acesta se comportă pe pielea voastră.
  5. Și buzele transpiră în timpul verii, iar asta poate face ca rujul să migreze într-un mod inestetic. Pentru a evita acest lucru, trasați mai întâi o linie de contur cu un creion rezistent și alegeți, de asemenea, o formulă de lipstick foarte rezistentă la transfer.

În rest, noi vă recomandăm să optați pentru machiaje cât mai lejere și să folosiți bronzer și iluminator, pentru un efect de piele sărutată de soare.

 

V-ar putea interesa și:

Vreți un corp numai bun de arătat pe plajă într-un timp foarte scurt?

6 măști naturale pentru ten, care conțin doar 2 ingrediente. Mai simplu de atât nu se poate!

Loading...