Timp Liber

Câteva rezoluții pentru 2019 – partea a II-a

Așa cum spuneam în articolul de ieri, cei mai mulți dintre oameni obișnuiesc să-și facă planuri la fiecare început de an și se gândesc la viitor cu încredere și speramță. Adeseori, însă, fericirea este făcută din lucruri mărunte. Iată alte sugestii de rezoluții pentru anul care tocmai a început, menite să ne aducă bucurie și mulțumire de sine:

  • Petreceți mai mult timp cu cei dragi. Oricât de ocupați am fi, oricât de mult ne-am concentra pe carieră, trebuie să găsim suficient timp pentru părinți, prieteni și pentru copiii noștri.
  • Gândește cât mai pozitiv și sporește-ți încrederea în sine. În loc să priviți mereu partea goală a paharului, în loc să vă contemplați mereu defectele în oglindă și să vă văitați pentru fiecare eșec, mai bine schimbați complet perspectiva asupra lucrurilor. Apreciați-vă calitățile, priviți fiecare nerealizare ca pe o experiență din care aveți ceva de învățat și fiți recunoscătoare mereu pentru ceea ce aveți.
  • Petreceți mai puțin timp pe rețelele de socializare sau în fața televizorului. Serios acum, e un timp pierdut, care nu se mai întoarce înapoi și care nu vă îmbogățește cu mare lucru. În loc de asta, mai bine citiți mai mult, petreceți mai mult timp în natură, sau, așa cum spuneam mai sus, acordați-le celor dragi mai multă atenție.
  • Reglați-vă programul de somn. Dacă până acum dormeați haotic și vă culcați foarte târziu, străduiți-vă să vă duceți la culcare mai devreme și să vă odihniți suficient. Veți vedea în timp că o să vă simțiți mult mai bine și mai pregătite pentru tot ce vă așteaptă în ziua următoare.
  • Stabilește-ți țeluri realiste și învață să ai răbdare. Asta, ca să eviți dezamăgirile ulterioare. Dacă, de pildă, ți-ai propus să slăbești, abordează acest proces cu maturitate. Nu te arunca în tot felul de diete care îți propun marea și sarea, ci informează-te, apelează chiar la ajutorul unor specialiști și ia-o pas cu pas, fără să te aștepți la miracole de pe o zi pe alta.
  • Fii mai bună, mai răbdătoare și mai politicoasă cu cei din jur. Iar asta se aplică atât la persoanele foarte apropiate – soț, copii, rude – cât și la necunoscuții care îți ies zilnic în cale. Zâmbește mai mult și vei vedea că lumea va fi puțin mai bună.
  • Donează-ți hainele pe care nu le mai porți. O curățenie drastică în dulap te va face să te simți mai bine. În plus, gândește-te că obiectele vestimentare care ție nu îți mai plac, sau care nu îți mai vin, pot aduce o mică bucurie altei persoane.

V-ar putea interesa și:

Câteva rezoluții pentru 2019 – partea I

Pledoarie pentru lectură. 15 motive pentru care ar trebui să citiți mai mult

Loading...