Sănătate

Ce alimente putem consuma atunci când suferim de tulburări digestive

Fiecare dintre noi ne-am confruntat, din când în când, cu probleme digestive: stări de greață, dureri de stomac, uneori chiar vărsături. În acele momente simțim că nu putem înghiți absolut nimic și ideea oricărui aliment ne face, parcă, să ne simțim și mai rău. Să știți, însă, că nu este indicat să lăsăm să treacă ore în șir fără să mâncăm nimic. În plus, există câteva alimente care ne pot ajuta să ne revenim mai repede. Dintre acestea, se evidențiază:  bananele, orezul alb și pâinea albă. Este puțin probabil ca vreunul din aceste alimente să vă accentueze starea de rău, mai ales dacă începeți să le consumați în cantități mici.

Iar dacă problema digestivă este mult mai serioasă și persistă și în zilele următoare, puteți să mai introduceți în dietă:

  • Biscuiți simpli
  • Cereale și fulgi de ovăz
  • Ouă fierte (neapărat foarte proaspete!)
  • Piept de pui.

În schimb, nu este deloc indicat să consumați alimente crude (așadar, fără fructe și legume), sau foarte grase, alcool, ori băuturi pe bază de cafeină. Mâncați puțin și beți multe ceaiuri. Este foarte important ca în această perioadă să vă hidratați foarte bine.

Totuși, dacă neplăcerile persistă timp de mai multe zile, atunci trebuie să mergeți neapărat la un medic.

 

V-ar putea interesa și:

6 motive pentru care ar trebui să consumați alcool cu măsură

Întărește sistemul imunitar și vindecă infecțiile urinare cu… merișoare

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.