Sănătate

Suferiți de artrită? Aflați ce alimente trebuie să evitați

Artrita este o inflamație a articulațiilor, iar cei care suferă de această afecțiune au dureri,  umflături, iar în unele cazuri, simt o dificultate foarte mare să-și miște un anumit membru.

Atrita apare,  în general,  la persoanele mai în vârstă, dar chiar și sportivii se pot confrunta cu această problemă, după o lovitură mai puternică. Practic, se produce o eroziune treptată a cartilajului care acoperă osul unei articulații, împiedicând în timp flexiblitatea acesteia. Există mai multe tipuri de artrită, dar toate au ca numitor comun durerea și disconfortul.

Dincolo de terapiile specifice, care pot fi indicate de un medic specialist, neplăcerile cauzate de artrită pot fi mult diminuate de o nutriție adecvată.  Și chiar dacă nu există o dietă anume care să fie urmată de persoanele care suferă de această afecțiune, cu siguranță există anumite alimente pe care aceștia ar trebui să le evite:

  • Alimente procesate
  • Sare
  • Lactate
  • Zahăr
  • Vinete
  • Ardei Gras
  • Roșii
  • Carbohidrați rafinați (pâine albă, orez alb, cartofi albi, etc.)
  • Gluten
  • Prăjeli

Toate aceste alimente pot provoca inflamații în organism, care duc la agravarea simptomelor artitei.

 

V-ar putea interesa și:

Există câteva greșeli frecvente, care încetinesc metabolismul, iar asta duce la boli și la creșterea în greutate. Află cum poți să le eviți

Vrei să slăbești mai repede? Opt alimente care impulsionează metabolismul

 

Loading...