Actual

Ce avem/ce nu avem voie să facem din 15 mai? Iată măsurile stabilite de autorități

Cu toții am așteptat nerăbdători să apară documentul oficial cu măsurile care se vor aplica de către autorități începând din 15 mai, mai ales că în ultimele săptămâni au fost destul de multe puncte de vedere contradictorii.  Sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne  a publicat acest document. Iată, pe scurt, ce prevede acesta:
  • se menține interdicția de a părăsi localitatea, însă cu câteva excepții. Românii se pot deplasa între localități pentru asistență medicală, activități recreativ-sportive, participarea la evenimente familiale și achiziția de autoturisme, efectuarea ITP sau acoperațiunilor de tip service.
  • restricțiile de circulație în interiorul localităților vor fi permise cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.
  • se vor redeschide pentru public parcurile, dar nu și locurile de joacă pentru copii.
  • rămâne în vigoare interdicția de organizare și desfășurare de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, sau orice alte întruniri în spații deschise, precum și a activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de tratament balnear desfășurate în spații închise.
  • este obligatorie purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.
  • operatorii economici și instituțiile publice ce desfășoară activități comerciale, sau lucrul cu publicul trebuie să ia o serie de măsuri pentru a evita răspândirea virusului –  realizarea accesului astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană și o distanță minimă de 2 m; verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 de grade, la intrarea în incintă; dezinfectarea frecventă a suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat; efectuarea, de către furnizorii publici și privați de transport persoane, dezinfectării frecvente a spațiului mijloacelor de transport și de a respecta regulile specifice; decalarea programului de lucru, de către instituțiile publice și operatorii economici, cu un număr de peste 50 de angajați, astfel încât să se evite aglomerarea mijloacelor de transport în comun.
  • găsiți întregul document aici.

V-ar putea interesa și:

Marcel Vela: „Nu vă relaxați prea tare! Și în starea de alertă se pot aplica sancțiuni!”

 

loading...
----------------------
Loading...