Sănătate

Ce faci dacă ai o indigestie supărătoare? Iată câteva remedii fulger!

Noi toți iubim mâncarea, dar nu întotdeauna ne iubește și ea pe noi. Așa că, uneori, ajungem să facem ceea ce,  în termeni populari,  se numește indigestie. Durere de stomac, crampe, arsuri, senzația de prea plin – sunt doar câteva indicii care ne arată că am făcut o indigestie. Ce poți face, dacă nu ai medicamente la îndemână și nici o farmacie foarte aproape de casă? Din fericire, te poți baza și pe câteva remedii pe care, de regulă, oricine le are prin casă:

  • bicarbonatul de sodiu – pe lângă multe alte întrebuințări pe care le puteți afla de aici, bicarbonatul de sodiu are și capacitatea de a neutraliza acidul din stomac. Beți o jumătate de linguriță diluată în apă. Atenție, însă, nu este indicat să abuzați de acest  remediu, pentru că vă poate cauza neplăceri.
  • oțetul de mere – și acesta are numeroase beneficii, printre care și faptul că poate să amelioreze simptomele cu care vin la pachet indigestiile.  Nu beți însă mai mult de o linguriță, sau două, diluate în apă.
  • ceaiul de mentă – o ceașcă de infuzie concentrată de mentă vă poate ajuta mai ales dacă simțiți o senzație de greață și dacă ați mâncat o masă foarte copioasă, care nu v-a picat foarte bine.
  • ceaiul de mușețel – pe lângă faptul că acesta vă poate fi de mare ajutor în stările de anxietate, sau dacă suferiți de insomnii, este util și pentru calmarea simptomelor indigestiei.
  • ghimbirul – la fel ca bicarbonatul de sodiu, ghimbirul reduce acidul gastric, dacă acesta este cauza indigestiei care vă supără. Fie că îl consumați sub formă de ceai, fie adăugați o bucată de rădăcină într-un pahar cu apă rece, fie serviți dou-trei bomboane cu ghimbir (dacă aveți așa ceva acasă), cu siguranță că în scurt timp o să vă simțiți puțin mai bine.

Toate aceste remedii sunt opțiuni de urgență și în general se dovedesc eficiente pentru o indigestie ușoară. Dacă simptomele persistă, însă, nu ezitați să mergeți la farmacie, sau la medicul vostru de familie. De asemenea, nu ar fi indicat să recurgeți la aceste soluții, dacă știți că suferiți de gastrită, sau ulcer.

 

V-ar putea interesa și:

Cum știți dacă aveți pietre la rinichi și ce trebuie să faceți în acest caz

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.