Frumuseţe

Cea mai complicată întrebare: Ce îşi doresc femeile?

Iată o întrebare doar aparent simplă, însă cu răspunsuri extrem de complicate. Femeile își doresc foarte multe lucuri: să fie iubite, respectate, dorite, ascultate, înțelese. Și își mai doresc să fie cât mai frumoase și, dacă se poate, un lucru imposibil: să rămână veșnic tinere!

Cum să fim mai frumoase?

Dar ce este frumusețea? Cu siguranță, ea stă în ochii privitorului, cu alte cuvinte este un termen abstract și subiectiv. Nici  măcar Miss Univers nu mulțumește pe toată lumea din punct de vedere estetic! Aprecierea frumosului, susțin psihologii și sociologii, este influențată de educația fiecărui individ și de mediul social din care provine. Tiparele de frumusețe feminină s-au schimbat odată cu vremurile. De exemplu, femeia considerată frumoasă în Grecia antică nu semăna cu idealul din Evul Mediu sau din perioada Renașterii. Nici frumoasele prezentului nu au, probabil, multe în comun, cu zânele pictate de Rubens.barbie

 Există, totuși, o teorie a Proporției de Aur, cunoscută sub numele de Golden Ratio. Pictorii, sculptorii, arhitecții sau fotografii țin deseori  cont de această regulă. Coeficientul de frumusețe se poate stabili pe baza unui algoritm, care ia în calcul toate trăsăturile faciale și modul în care acestea se îmbină. De pildă, un top al vedetelor de la Hollywood, alcătuit pe baza Golden Ratio,  o plasează pe fosta soție a lui Johnny Depp pe primul loc, urmată de Kim Kardashian și Kate Moss.451-golden-ratio-face-and-pentagon

 Dincolo însă de aceste calcule matematice, frumusețea poate fi dată și de particularitățile fiecărei femei: o anumită trăsătură distinctivă, eleganța nativă și atitudinea. Iată câteva trucuri care ne pot ajuta pe fiecare dintre noi să fim mai frumoase și să ne păstrăm cît mai mult timp tinerețea și prospețimea.

 1.  Încrederea în sine. Este ideal să ne evaluăm corect și să ne acceptăm defectele, încercând în același timp să ne punem cât mai mult în valoare calitățile. O femeie sigură pe ea, care emană încredere și bună dispoziție, este percepută, cu siguranță, ca fiind mai frumoasă, decât una frustrată, apatică și neîngrijită.
 2. Sport și dietă. Nu toate femeile sunt capabile de schimbări drastice în stilul de viață, dar, cu siguranță, unele schimbări mici, care vor avea efecte semnificative, poate face fiecare. Nu ai timp suficient sau nu reușești să te capacitezi și să mergi la sală? Încearcă să faci cât mai multe plimbări în aer liber, să urci scările pe jos și nu cu liftul, să nu iei autobuzul sau mașina personală în fiecare zi când te duci la serviciu. De asemenea, încearcă să mănânci cât mai sănătos: mai ușor cu zahărul și carbohidrații și străduiește-te să introduci în alimentație cât mai multe legume și proteine sănătoase. 
 3. Găsește-ți stilul vestimentar care ți se potrivește. Ne place să fim la modă, însă nu toate tendințele ne vin ca o mănușă. Trebuie să le alegem pe acelea care ne avantajează și să ne punem cât mai mult în valoare calitățile. De pildă, dacă aveți picioare frumoase, nu ezitați să le evidențiați, purtând cât mai multe rochii și fuste. Nu vă încăpățânați să purtați lucruri care nu vă flatează, numai pentru că vă plac cum arată pe altele! Și încă ceva, încercați să întroduceți cât mai multă culoare în ținutele voastre. Acest truc vă va ajuta să creați impresia că sunteți sigure pe voi și optimiste.
 4. Fiți cochete! Oricât de mult v-ar ocupa timpul soțul, copiii sau serviciul, nu uitați să vă îngrijiți cât mai atent. Părul trebuie să fie curat și aranjat, manichiura și pedichiura perfecte, iar hainele să fie mereu curate și călcate. Nimic nu este mai respingător decât o femeie șleampătă și neîngrijită. Nu ar strica nici un strop de machiaj, care să vă pună în evidență trăsăturile feței.amber-heard
 5. Zâmbiți cât mai des. Cu siguranță, un chip destins și zâmbitor emană forță de atracție. Oamenii preferă să se înconjoare de persoane pozitive, care știu să își ascundă cât mai bine grijile cotidiene și frustrările.
 6. Nu vă comparați cu alte femei. Oricât efort am depune, probabil vom întâlni o altă surată care să ni se pară mai tânără sau mai atrăgătoare decât noi, așa că aceste comparații nu fac decât să ne afecteze starea de spirit și energia pozitivă. Cel mai bine este să ne păstrăm energia pentru alte lucruri, care chiar contează.
 7. Găsește timp pentru tine. Învață să faci slalom prin noianul de treburi zilnice și fură câteva minute pentru lucuri care îți fac cu adevărat plăcere: o cafea cu o prietenă, un film bun, o lectură captivantă, sau, pur și simplu, o plimbare în natură. Aceste momente rare și prețioase sunt extrem de importante ca să-ți păstrezi optimismul și buna dispoziție.
 8. Găsește puterea să faci schimbări! Viața este adeseori plină de insatisfacții: ne trezim captive într-o relație care ne face nefericite, avem un job care nu ne oferă nicio satisfacție, o siluetă care lasă mult de dorit… Pentru toate acestea, ar trebui să găsim în noi resursele de a ne mobiliza și de a schimba aspectele care ne aduc insatisfacții.frumusete-de-primavara

Iar acum, odată aceste lucruri stabilite, să vedem și cîteva trucuri de makeup care te pot scăpa din impas în zilele cînd ai o față ternă și o mină obosită.

 1. Folosiți un fond de ten cu subton galben, deoarece va încălzi nuanța tenului și astfel veți arăta mai tinere. Dacă nuanța este bine aleasă, atunci nu va mai necesar să îl întindeți și pe gât.
 2. Folosiți anticearcăn lichid, mai potrivit decât celelalte variante, care evidențiază ridurile de sub ochi și usucă pielea. Cele mai potrivite sunt în nuanța piersică-somon, deoarece maschează mai bine cearcănele, care se accentuează odată cu vârsta.
 3. Renunțați la pudra compactă și alegeți o variantă pulbere, translucidă. De asemenea, ar fi bine să o aplicați în strat cât mai fin și doar pe zonele unde este neapărată nevoie de o fixare mai puternică a machiajului.frumusete-1
 4. Puneți accentul pe sprâncene, care au un rol extrem de important în efectul final al machiajului. Niște sprâncene bine definite, în niciun caz subțiri, o să vă dea un aspect mai tineresc și mai fresh. Pentru asta, nu ezitați să folosiți un creion de sprâncene sau un fard  în nuanța potrivită, cu care să umpleți golurile, însă încercați să alegeți forma potrivită pentru fizionomia dumneavoastră și nu încercați să copiați variantele de sprâncene extrem de accentuate și nenaturale, care sunt acum foarte la modă pe Instagram.
 5. Folosiți un creion bej sau alb în interiorul ochiului, care va lumina privirea și va estompa urmele de oboseală.
 6. La fel de importantă este și folosirea unui produs iluminator in colțurile interne ale ochilor, dar și pe pomeți și deasupra buzei superioare.
 7. Cu cât înaintați în vârstă, cu atât rujul ales ar trebui să fie într-o nuanță cât mai naturală. Buzele se subțiază cu trecerea timpului, iar dacă alegeți să le conturați cu un creion, trebuie să fiți foarte atente, să nu depășiți prea mult linia lor naturală, deoarece vor arăta ridicol.
 8. Folosți un rimel de alungire, iar înainte de aplicare, curbați genele cu cleștisorul special.frumusete
 9. Un strop de blush, în nuanța roz-piersică, aplicat pe pomeți, o să vă facă să arătați mai tinere și mai proaspete
Loading...

1 Comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.