Eveniment Featured

Ce pensie are Ion Iliescu și Nina Iliescu. Soția fostului președinte a fost una drintre cele mai discrete prime-doamne

Nina Iliescu este foarte retrasă și în ultimii ani nu s-a auzit nimic despre activitatea fostei prima doamnă. De altfel, nici Ion Iliescu nu a mai apărut în public de foarte mult timp, amândoi încercând să își protejeze sănătatea.

Soția fostului președinte al țării a fost dintotdeauna una din cele mai discrete prime-doamne. Totuși, când a fost cazul, a intervenit pentru a lămuri anumite aspecte. De pildă, când în presă s-a vehiculat că ar avea o pensie uriață, Nina Iliescu a simțit nevoia să clarifice informațiile.

Nina Iliescu a dezvăluit ce pensie primește

În anul 2019, Nina a publicat un scurt text pe blogul lui Ion Iliescu pentru a explică ce sumă ia lunar de la statul român.

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, spunea acum un an Nina Iliescu.

A publicat și un fluturaș de pensie pentru a dovedi că pensia sa nu e uriașă, așa cum credeau toți.Ținând cont că din septembrie 2020, pensiile au fost majorate cu 15%, Nina Iliescu ar avea acum, 2.464,45 de lei.

Nina Iliescu a lucrat mulți ani ca inginer, fiind cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor, conform Libertatea.

Ce pensie are Ion Iliescu, fostul președinte al României

Fostul lider PSD încasează o pensie de 3.916 lei. De notat este faptul că Ion Iliescu primește și o indemnizație pentru ocuparea funcției supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei.

Acești bani, alături de pensia soției, le asigură o bătrânețe liniștită.

Ion Iliescu deține și un apartament în capitală, cumpărat în 1996, conform declarațiilor de avere. Fostul președinte a mai mărturisit că are și nu mai puțin de 16 tablouri ale unor pictori români și mici obiecte de artă.

Ion Iliescu și Nina Iliescu s-au căsătorit în 1951, cunoscându-se de foarte tineri, de când aveau 18 ani. Nina juca volei în echipa Liceului „Iulia Hașdeu”. Ion Iliescu a remarcat-o de la primele meciuri la care a asistat, căci el coordona și compartimentul sportiv al UAER.

„Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit’, povestea Ion Iliescu în urmă cu câțiva ani. De-a lungul interviurilor oferite în presă, fostul președinte al României a mărturisit că Nina, soția sa, îi este cel mai mare susținător, dar și cel mai aprig critic. El a mai zis și că soția sa provine dintr-o familie modestă, care i-a insuflat principii de viață solide. De aici și discreția care a caracterizat-o o viață.

Nina și Ion Iliescu nu au avut copii

Nu este vorba că nu și-ar fi dorit copii, ci pur și simplu nu au reușit. Fosta primă doamnă a României a avut trei sarcini toxice. Acest lucru a fost dezvăluit chiar Ion Iliescu într-un interviu, potrivit libertatea.ro.

„Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, mărturisea Ion Iliescu în 2011.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.