Stil

Ce să porți/ce să nu porți, dacă nu vrei să pari cu 10 kilograme mai grasă

Dincolo de rolul lor estetic și de plăcerea pe care ne-o aduc, hainele au un rol important și pentru imaginea noastră de ansamblu. Piesele vestimentare pe care le alegem pot să ne avantajeze, sau, dimpotrivă, să ne facă multe deservicii. Iată câteva greșeli de stil care ne pot adăuga chiar și 10 kilograme în plus în ochii privitorilor:

  1. Prea larg, prea lălâu. Multe dintre femeile corpolente fac greșeala să își cumpere haine cu un numă sau două mai mari decât ar trebui și cu o formă nedefinită (gen cort), în ideea că acestea vor acoperi zonele cu probleme. Greșit, însă: astfel vor crea  iluzia unei siluete supradimensionate.  Cel mai bine este să echilibrați optic volumele, să vă luați haine de mărimea voastră și să marcați talia cu un cordon sau o curea.
  2. Pulovere groase și voluminoase. Este foarte adevărat că în anotimpul rece vrem să fim cât mai bine îmbrăcate, dar puloverele mari și groase nu avantajează chiar pe oricine. Ba chiar am putea spune că se așează mai bine pe siluetele subțiri și androgine. În celelalte cazuri, nu fac altceva dexât să adauge un volum nedorit. Dacă, totuși, nu vă puteți dezlipi de puloverul vostru preferat, care se întâmplă să arate așa, atunci măcar nu îl purtați cu ceva la fel de voluminos în partea de jos, dacă nu vreți să păreți imense.
  3. Fuste sau rochii prea scurte. Dacă nu aveți picioarele suficient de subțiri și tonifiate, evitați tot ce este deasupra genunchiului, poentru că altfel veți crea iluzia de picioare și mai groase.
  4. Rochiile baby doll. Acestea arată bine pe tinerele foarte subțiri; în caz contrar, riscați să primiți felicitări pentru noua sarcină! Alegeți, în schimb, croieli care să vă marcheze talia.
  5. Rochiile croșetate. În general, tot ce este din lână adaugă volum, așa că evitați, atât cât se poate, genul acesta de piese. Puteți alege, totuși, un cardigan tricotat fin, mai lung, pe care să îl purtați cu o curea lată în talie și care va crea iluzia unei siluete mai subțiri și mai alungite.
  6. Pantalonii skinny, la jumătatea gambei. Acest gen de obiect vestimentar îngrașă vizual și creează impresia unor picioare scurte și groase, pe care nu ni le dorim. Alegeți în schimb pantaloni mai lejeri pe picior, cu o lungime normală, eventual și mai închiși la culoare.
  7. Prea strâmt. Nici hainele mulate nu ne aduc vreun serviciu, dacă nu avem siluete perfecte. Și chiar și în acet caz, riscă să arate vulgar. Dar dacă avem deja câteva kilograme în plus, imaginați-vă cât de inestetic se vor mula peste burtă și colăcei!

V-ar putea interesa și:

7 piese vestimentare nemuritoare și versatile, pentru o garderobă de bază

Ce înseamnă să fii chic? Zece secrete care le fac pe franțuzoaice să fie atât de stilate și admirate

 

Loading...