Stil

Ce spun culorile pe care alegem să le purtăm despre personalitatea noastră? Află dacă ești creativă, optimistă, sau, dimpotrivă, timidă și înclinată spre depresie

Culoarea joacă un rol important în viața noastră prin modul în care ne influențează starea de spirit și ne produce emoții, pozitive sau negative. Poate că nu v-ați gândit niciodată, dar o anumită culoare vă poate face să vă simțiți în siguranță, în timp ce alta vă produce neliniște. De multe ori, atunci când alegem culorile pe care le purtăm, sau cu care ne înconjurăm, o facem în mod inconștient, însă această acțiune, afirmă psihologii, dezvăluie multe despre personalitatea noastră. Hainele pe care le purtăm sunt o formă de expresie personală, chiar dacă nu suntem cu toții pasionați de modă.

Chiar dacă nu suntem conștienți de semnificațiile simbolice ale anumitor culori, subconștientul nostru este. Iată un mic ghid cu privire la ceea ce vă pot spune culorile pe care le alegeți,  despre personalitatea voastră:

Negru. Nu trebuie purtat doar de cei care sunt în doliu, ci poate fi integrat în orice ținută și în orice moment al zilei. Fiecare femeie are, sau ar trebui să aibă în garderobă o rochie simplă neagră, care poate fi adaptată pentru zeci de ocazii. Negrul simbolizează extremele – totul sau nimic – este o culoare (sau non-culoare, după cum spun unii), purtată în mod regulat de persoanele puternice, elegante și sofisticate.

Albastru. Induce o stare de liniște și de calm. Când purtați albastru, transmiteți creativitate, pozitivitate, pace, loialitate și faptul că ați decis să trăiți conform propriilor reguli.

Alb. Persoanele care aleg să se îmbrace în alb sunt inteligente, independente și se bazează pe propria lor judecată.

Maro. Este acea culoare pe care oamenii o asociază cu stabilitatea, inteligența, iar persoanele care se îmbracă în culori maronii sunt considerate de încredere.

Gri. Sigur că această culoare este prezentă în zeci de nuanțe. În general, spun psihologii, este aleasă de acele persoane mai indiferente, deprimate și apatice. Hainele gri pot transmite lipsă de încredere.

Argintiu. Culorile metalice, în general, vor transmite ideea ca nu sunteți persoane timide, ci aventuroase și dispuse să încercați mereu noi experiențe. Atenție, însă, cum purtați argintiu: această culoare reflctă lumina și vă poate face să păreți mai în vârstă decât în realitate.

Roșu.  Dacă dotiți să atrageți toate privirile și să fiți în lumina reflectoarelor, atunci veți purta roșu. Este culoarea energiei și simbolul vieții. Este, de asemenea, culoarea senzualității, a pasiunii și nu va fi purtată decât de persoane îndrăznețe și asumate.

Portocaliu.  Cei care integrează des în ținutele lor această culoare sunt persoane creative, entuziaste, optimiste și ambițioase. De asemenea, le place să fie sufletul petrecerii și emană mereu bună dispoziție.

Roz. Această culoare este asociată cu feminitatea. Nu degeaba păpușile Barbie au o garderobă în care predomină rozul. Este culoarea necondiționată a dragostei și a non-agresivității.

Violet. Este un simbol al bogăției, mai ales spirituale. Persoanele care poartă această culoare au o viață inerioară bogată, sunt intuitive, creative și au instincte bune.

Galben. Transmite fericire, veselie, optimism. Are puterea de a scoate în evidență creativitatea, inteligența și inspirația. Este o culoare pe care e bine să o purtați atunci când aveți nevoie de un impuls suplimentar pentru a finaliza un proiect.

Verde.  Este, de asemenea, o culoare care induce calm, ca și albastru și este asociată cu generozitatea. Persoanele înclinate să se îmbrace în verde sunt carismatice și pline de empatie față de cei din jurul lor.

V-ar putea interesa și:

Vrei să pari stilată fără să cheltui prea mulți bani? Nouă trucuri care te vor face să arăți ca un star de la Hollywood

Spune-mi culoarea manichiurii tale, ca să îți spun ce personalitate ai!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.