Sănătate

Ce trebuie să faci, dar mai ales ce NU trebuie să faci înainte de vizita la un medic

În plină criză declanșată de Coronavirus, vă sfătuim să amânați vizitele la medic care nu sunt vitale, lucru important atât pentru protecția voastră, cât și pentru evitarea supraaglomerării spitalelor.  În vremuri normale, iată, însă, ce ar trebui să faceți/să nu faceți, înainte de un consult medical:

  • nu beți cafea – unul dintre examenele frecvente care se fac la orice consultație de rutină este măsurarea tensiunii arteriale, iar valorile acesteia pot fi date peste cap și neconcludente, dacă ați consumat în prealabil cafea.
  • nu mâncați înainte de analizele de sânge – testele vor fi influențate de prezența în sânge a anumitor alimente și mai ales a grăsimilor nesănătoase
  • nu beți nici prea multă apă – dacă exagerați cu hidratarea înaintea unui examen medical, acest lucru poate influența valoarea pulsului și a tensiunii arteriale
  • nu luați anumite medicamente după capul vostru înainte de consultație – adică, dacă te duci la doctor ca să verifici dacă ești răcit, sau ai gripă, este un nonsens să iei în prealabil un tratament scos din sertar. Așteaptă să îl primești pe cel recomandat de specialist!
  • nu vă dați cu lac de unghii, dacă mergeți la un consult dermatologic.
  • Ca să evalueze corect problemele cu care vă confruntați, medicul se va uita și la unghiile voastre, așa că e important, pe cât posibil, să le păstrați în starea lor naturală. De multe ori,  acestea pot furniza indicii despre afecțiuni precum anemia, diabetul si chiar bolile cardiace.
  • nu beți alcool înainte de un test pentru nivelul colesterolului – bine, e oricum de prost gust să mergi la medic mirosind a alcool, însă cu atât mai mult dacă vrei să îți faci o astfel de analiză, pentru că rezultatele vor fi neconcludente.
  • nu folosiți deodorant înainte de o mamografie – motivul este că multe dintre aceste produse conțin aluminiu, care, pe mamografie vor arăta ca o calcifiere a sânului și nu cred că vă doriți să vă alarmați, dacă nu e cazul.

Cât despre ceea ce poți și chiar ar trebui să faci înainte de o vizită la medic, iată recomandările:

  • spălă-te foarte bine, pentru că igiena este importantă și de bun simț.
  • notează-ți înainte toate întrebările pe care vrei să le pui, ca să știi exact ce trebuie să faci în cazul unui diagnostic mai neplăcut.

 

V-ar putea interesa și:

Cum să eviți panica în situații extreme, așa cum este criza provocată de Coronavirus

Ajută-ți sistemul imunitar! Alimente care te pot face imun în fața unor boli.

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.