Actual Featured

Cea mai îngrijorătoare veste! Începând de astăzi se anulează toată zborurile spre Regatul Unit din cauza noii tulpine Covid-19

Raed Arafat a făcut un anunț îngrijorător despre noua tulpină de COVID-19 descoperită în Regatul Unit, explicând totodată de ce au autoritățile hotărât ca zborurile între România și Marea Britanie să fie suspendate. Iată ce a declarat Secretarul de stat în Ministerul de Interne!

Raed Arafat a declarat la Antena 3 că zborurile între România și Marea Britanie vor fi suspendate începând de luni, după ce în Regatul Unit a fost depistată o nouă tulpină de coronavirus. Potrivit acestuia, măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea a noii tulpini de coronavirus, ținând cont de nivelul ridicat de contagiozitate.

„Zborurile între Marea Britanie şi România se suspendă începând de luni, ora 19.00, iar persoanele care intră în România venind din Marea Britanie începând de la miezul nopţii de duminică intră în carantină de 14 zile. Sunt măsuri preventive, luate după discuţii cu prim-ministrul interimar. Măsurile sunt menite să prevină răspândirea în ţară a noii tulpini de COVID-19, având în vedere contagiozitatea cu aproape 70% mai mare decât ce a fost până acum”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

În continuare, Raed Arafat a transmis că nu există probe care să arate că boala provocată de noua tulpină de coronavirus ar fi mai periculoasă. În același timp, oficialul a declarat că nu există nici date care să ateste dacă vaccinurile dau rezultate și în ceea ce privește această tulpină.

„Nu sunt probe că boala provocată de această tulpină ar fi mai gravă sau că simptomele ar fi mai grave (…) Încă nu sunt date care să ateste dacă vaccinurile sunt eficiente şi asupra acestei noi tulpini dar asta nu înseamnă că (oamenii) nu trebuie să se vaccineze, pentru că tulpina predominantă este cea pentru care s-a făcut vaccinul”, a continuat el.

În final, Raed Arafat a mai declarat că există riscul ca din cauza contagiozităţii mult mai mari să fie înregistrați mai mulți pacienți infectați și astfel să se raporteze un impact serios asupra sistemului sanitar. În același timp, secretarul de stat a mai spus că noua tulpină de COVID-19 e depistată de testele aflate pe piață.

„Este posibil ca vaccinul să aibă efect şi asupra noii tulpini, dar aici trebuie să vină cu informaţii oamenii de ştiinţă (…) Nu există un protocol nou în ceea ce-i priveşte pe cei infectaţi cu noua tulpină, ci doar riscul ca, din cauza contagiozităţii mult mai mari, să apară mai mulţi infectaţi iar impactul asupra sistemului de sănătate să fie foarte serios. Tulpina cea nouă este detectată de testele de pe piaţă, nu avem date în sens contrar”, a mai spus Arafat.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.