Remedii naturiste

Ceaiul de măceșe – un remediu eficient pentru zeci de afecțiuni! Ce poți trata cu această licoare magică

Popularele măceșe sunt fructele unui arbust cu frunze căzătoare, cu o înălțime care variază între 1 și 5 metri și care crește peste tot și în țara noastră. De sute de ani, aceste fructe sunt recunoscute ca un adevărat medicament natural, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Măceșele pot fi utilizate pentru sănătatea noastră sub formă de:  infuzie, tinctură, pulbere, sau decoct, în funcție de nevoile pe care le avem.

Ele sunt adevărate bombe de vitamine! Așa cum spuneam, sunt foarte bogate în vitamina C, dar și în vitaminele B1, B2, B3, E, F, K, P si provitamina A. În măceșe mai regăsim si acid linolic si arahidonic, licopen (care le și conferă culoarea roșie-portocalie), substanțe glucidice, pectine, acizi organizi, precum și alți nutrienți, care le transformă într-o adevărată comoară pentru sănătatea noastră.

Ceaiul de măceșe este un adevărat miracol pentru sistemul nostru imunitar (vă spunem doar că aceste fructe au mai multă vitamina C decât fructele de grapefruit, merele și ,lămâile la un loc)!  Iată care sunt beneficiile consumului acestei licori magice:

  • previne și tratează gripele și răcelile
  • are efecte tonice și stimulante asupra organismului
  • contribuie la menținerea elasticității vaselor de sânge
  • mărește secreția de bilă, deci le este de ajutor persoanelor care suferă de anumite boli ale ficatului.
  • scade tensiunea arterială.
  • ajută la eliminarea pietrelor de rinichi
  • este diuretic, efect care îl recomandă pentru tratarea  infecțiilor urinare și a cistitelor.
  • este recomandat în caz de constipație sau hemoroizi.
  • ajută la tratarea migrenelor.
  • combate insomniile.
  • în uz extern ne scapă de acnee și hidratează tenul.
  • stimulează arderea de calorii, deci ne ajută să și slăbim.
  • se recomandă și copiilor cu vârste peste 3 ani, în perioada de creștere, protejându-i împotriva răcelilor și altor viruși.

 

V-ar putea interesa și:

Top alimente care pot stimula creșterea nivelului de serotonină, numită și „hormonul fericirii”

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.