Food&Drinks

Ceaiul verde, o băutură miraculoasă pentru sănătate

În China şi Japonia ceaiul verde se bea în loc de apă. Această băutură pe care asiaticii o consideră miraculoasă este consumată de aceştia de 2000 de ani. Majoritatea efectelor benefice ale ceaiului verde se datorează polifenolilor, care sunt antioxidanţi foarte puternici. Să vedem de ce ar trebui să consumăm şi noi ceai verde:

 1. Scade nivelul colesterolului rău şi creşte cantitatea de colesterol bun HDL. Studiile au arătat că japonezii, care beau în medie cinci ceşti de ceai verde pe zi, au un risc mult mai scăzut de a face stop cardiac decât persoanele care nu consumă această băutură.
 2. Scade riscul de afecţiuni cardiovasculare, inclusiv pe cel de hipertensiune arterială.
 3. Ceaiul verde poate proteja organismal împotriva cancerului. O dovedesc tot japonezii, la care s-a constatat o rată de apariţie a cancerului mult mai mică decât în alte ţări.
 4. Poate preveni afecțiunile hepatice şi ajută la tratarea hepatitei virale.
 5. Nu în ultimul rând, ceaiul verde accelerează metabolismul şi vă poate ajuta să slăbiţi.
 6. Ajută la ameliorarea depresiei.
 7. Creşte imunitatea organismului.
 8. Previne apariţia infecţiilor respiratorii şi digestive.
 9. Ceaiul verde este un adjuvant în cazul sclerozei multiple.

Totuşi, ceaiul verde trebuie consumat cu precauţie de: persoanele hipertensive,  cardiacii cu probleme foarte grave şi  bolnavii aflaţi sub medicaţie psihotropă. Aceştia ar trebui să consulte un medic înainte de a urma o terapie cu ceai verde.  De asemenea, cei care suferă de insomnie nu trebuie să consume această băutură după ora 17.ceai-verde1

Felul în care preparăm ceaiul verde determină funcţia sa terapeutică, Pentru infuzie se recomandă 2 grame de frunze de ceai la o cană. Este foarte important să folosiţi frunza, deoarece ceaiul la plic are mai puţini antioxidanţi. Apa se fierbe separat de frunze.

Există chiar şi o cură de slăbire cu ceai verde.  Dieta recomandă consumul a minimum patru ceşti de ceai pe zi, după cum urmează:

 1. Începe dimineaţa cu două ceşti de ceai verde, înainte de micul dejun
 2. Bea încă o cană cu ceai înainte de masa de prânz. Va tăia din senzaţia de foame şi te va ajuta să mănânci mai puţin
 3. Bea ultima ceaşcă de ceai înainte de ora 17.

 

Ceaiul verde este benefic şi în cosmetică.  Pliculeţele aplicate pe ochi ajută la diminuarea cearcănelor, iar infuzia va reda strălucirea şi sănătatea părului dumneavoastră.  Dacă aveţi tenul tern şi obosit, puteţi să-l revigoraţi cu următoarea mască:

MASCĂ ENERGIZANTĂ CU CEAI VERDEceai-verde2

Amestecaţi două linguriţe de bicarbonat de sodiu cu conţinutul a două pliculeţe de ceai  verde, peste care picuraţi apă fiartă cât să se umezească. Adăugaţi şi două linguriţe de miere de albine, iar dacă pasta este prea groasă, puţin ulei de măsline. Aplicaţi masca pe faţă şi decolteu timp de 15 minute, după care o clătiţi cu apă călduţă.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.