Food&Drinks

Ceapa roșie – mai bună decât cea albă? Află-i beneficiile pentru sănătate

Mai dulce decât surata ei albă, ceapa roșie, numită și ceapă spaniolă, are, potrivit unor studii, chiar mai multe beneficii pentru sănătate decât ceapa albă.  În primul rând, este bogată în substanțe fitochimice, foarte importante pentru susținerea și stimularea sistemului nostru imunitar. Ceapa roșie este, de asemenea, mai bogată în flavonoide, care ajută la subțierea sângelui.  În plus, ne oferă din belșug vitaminele K, B6 și C, dar și o mulțime de minerale: folat, tiamină, calciu, magneziu, potasiu și mangan.

Iată, așadar, pe scurt, care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceapă roșie:

  • combate cancerul – un studiu realizat de Universitatea din Guelph arată că ceapa roșie este cea mai eficientă în distrugerea celulelor canceroase de sân și de colon.
  • îmbunătățește sănătatea inimii  și reduce riscul bolilor cardiovasculare
  •  reduce nivelul colesterolului rău
  • îmbunătățește digestia și combate constipația
  • menține sănătatea oaselor
  • previne inflamațiile și combate alergiile
  • îmbunătățește calitatea somnului
  • îmbunătățește vederea
  • previne formarea cheagurilor de sânge
  • ameliorează unele disfuncții sexuale
  • îmbunătățete performanțele creierului
  • ajută în tratamentul gripelor și virozelor
  • ameliorează simtomele menopauzei
  • redă strălucirea pielii
  • are efecte antiîmbătrânire
  • tratează acneea
  • stimulează creșterea părului
  • tratează mătreața
  • menține culoarea naturală a părului

V-ar putea interesa și:

6 alimente care ajută la creșterea instantă a energiei, pentru a putea face față cu brio responsabilităților zilnice

Opt surse de proteine vegetale sănătoase – un material pentru vegetarieni și nu numai

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.