Frumuseţe

Cele mai celebre sprâncene din istorie! Tu pe care le preferi?

Să nu subestimați niciodată importanța unei perechi bine definite de sprâncene. Acestea au puterea să schimbe fizionomii și chiar să facă istorie! Sigur, moda sprâncenelor s-a schimbat de nenumărate ori  în ultimele decade, de la cele subțiri și perfect arcuite, până la cele groase și nepensate, aidoma sprâncenelor bărbătești.  Au existat și există pe lume numeroase posesoare a unor sprâncene superbe, demne de invidiat, dar sunt câteva care s-au evidențiat și au lansat adevărate trenduri.

Marlene Dietrich – prin anii ‘30, blonda făcea furori cu arcadele ei proeminente și sprâncenele extreme de înalte și arcuite, desenate cu creionul într-o linie foarte fină. Probabil că în zilele noastre posesoarea unor astfel de sprâncene ar stârni reacții hilare, dar la vreme respectivă, acest gen de desen pe frunte era extrem de apreciat.

Audrey Hepburn . Fermecătoarea brunetă a abordat o tehnică total opusă. Sprâncenele ei erau, cel puțin în primii ani ai carierei sale fructuoase, extrem de grafice, groase și oarecum drepte. S-a plictisit însă repede de această formă, iar în “Mic dejun la Tiffany” le avea deja mai subtile și mai arcuite.

Marylin Monroe. Fără doar și poate, blonda sexy avea o pereche de sprâncene extrem de speciale, aproape triunghiulare, care pe figura ei arătau perfect și care au fost imitate de mii de femei de-a lungul anilor, în încercarea acestora de a ajunge să aibă ceva din drăgălășenia chipului celei mai faimoase blonde din istoria cinematografiei.

Brooke Shields. Sigur v-o amintiți în “Laguna albastră”, cu chipul ei superb, pe care trona o pereche de sprâncene groase, drepte, foarte naturale, în ciuda faptului că una era mai sus, iar cealaltă mai jos. Dar poate ăsta era și farmecul. Ulterior, la maturitate, actrița a preferat să își subțieze puțin sprâncenele, poate pentru că a ajuns la concluzia că îi aduceau chipului un soi de duritate.

Kate Moss. Supermodelul britanic, adorat de creatorii de modă și iubit cândva cu patimă de Johnny Depp, avea sprâncene ciudate, dar care îi imprimau chipului său o notă aparte: subțiri și foarte depărtate una de cealaltă. De apreciat că, în ciuda faptului că moda acestor “accesorii” ale chipului s-a schimbat de-a lungul timpului, Kate Moss a preferat să le lase așa cum erau când a devenit celebră.

Cara Delevigne. Rămânem tot în lumea modelelor de succes, la blonda simpatică și zglobie, care putem spune că a relansat trendul sprâncenelor aproape bărbătești, lăsate să crească de-a valma. Din păcate, din dorința de a ajunge să-i semene, multe fete total neinspirate, mai ales că nu sunt înzestrate de la natură cu așa bogăție de păr, au ajuns să-și deseneze niște dreptunghiuri negre, odioase, care nu le flatează deloc chipurile.

Printre posesoarele unor sprâncene remarcabile, le mai amintim și pe Madonna, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Jennifer Connely, Angelina Jolie sau Megan Fox.

Arată-mi ce sprâncene ai, ca să-ți spun cine ești!

Machiajul ne poate înfrumuseța, sau, la fel de bine, ne poate urâți. Opt tendințe de make-up care ar trebui să dispară!

Loading...