Actual

Cerere surprinzătoare a Arhiepiscopului Tomisului în plină pandemie: Bisericile să fie deschise pentru credincioşi în noaptea de Înviere

Din cauza epidemiei de coronavirus au fost interzise adunările de oameni, cu scopul de a opri răspândirea noului virus. Astfel, și slujbele religioase au fost oprite prin Ordonanțele Militare.

În curând urmează una dintre cele mai importante sărbători, pe 19 aprilie creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele. Însă în contextul actual, conform Patriarhiei Române, acest lucru se va întâmpla fără participarea enoriașilor la slujba de Înviere.

Deși decizia închiderii bisericilor pare una necesară, ÎPS Teodosie a spus că, dacă se respectă normele de siguranță medicală recomandate de autorități, lăcașele de cult pot fi deschise. Conform paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului se cere permisiunea ca enoriașii să poată participa la slujba de Paște.

„IPS Teodosie: « nădăjduim ca Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioșii»

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală.

Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.”, scrie pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.