Actual

China – din nou în alertă, după ce autoritățile au depistat un caz de ciumă bubonică!

Problemele par fără sfărșit în China, țara de unde s-a răspândit noul coronavirus. După COVID, a apărut amenințarea unui virus care produce o gripă asemănătoare celei porcine, iar acum a fost semnalat un caz de… ciumă bubonică!

Boala a fost depistată la un cioban din provincia Mongolia Interioară, care fost plasat în carantină, deocamdată în stare stabilă. Autoritățile chineze au decretat stare de alertă de gradul 3 și au sporit măsurile în regiune, mai ales că nu se știe cum s-a infectat bărbatul.

Ciuma bubonică este cauzată de o infecție bacteriană, și, chiar dacă pe vremuri era considerată mortală,  în zilele noastre poate fi tratată cu antibiotice.  Deși pare o boală dispărută de mult, cazurile de ciumă bubonică nu sunt chiar atât de rare. În 2017, în Madagascar s-au înregistrat peste de 300 de cazuri, iar anul trecut, în Mongolia au murit din aceeași cauză două persoane.  Se pare că boala a apărut după consumul de carne crudă de marmotă, o rozătoare care este adesea purtătoare a bacteriei care cauzează ciuma bubonică.  Oficial, vânarea acestui animal este interzisă.

Simptomele ciumei bubonice sunt asemănătoare gripei, dar caracteristici sunt ganglionii umflați.  În secolul XIV, ciuma bubonică era numită „Moartea Neagră”, însă acum, așa cum spuneam, această boală poate fi tratată cu antibiotice puternice.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – un om de știință norvegian aruncă în aer ipoteza că SARS-CoV-2 ar fi apărut pe cale naturală!

 

loading...
----------------------
Loading...