Vedete

Chris Hemsworth a decis să pună filmele pe pauză. Starul are risc crescut de Alzheimer

Foto: Facebook / Chris Hemsworth

Actorul Chris Hemsworth a anunțat că ia o pauză de la actorie după ce a aflat că are un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer. Starul din Thor a făcut această descoperire după ce a fost supus unor teste în cadrul seriei sale Limitless, produsă de Disney+.

El a declarat pentru Vanity Fair că testele i-au confirmat „cea mai mare teamă”, adăugând că acum va încerca să ia „măsuri preventive”. Alzheimer poate declanşa demenţa, ceea ce duce la confuzie, probleme de memorie şi probleme de comunicare, scrie BBC, preluat de Mediafax.

Hemsworth a aflat că are două copii ale genei ApoE4, una de la mama sa şi una de la tatăl său, ceea ce îl face de opt până la zece ori mai predispus la dezvoltarea bolii decât cei care nu au ambele copii ale genei.

Aproximativ 2-3% din populaţia lumii este purtătoare a două copii ale genei.

„Nu este ca şi cum mi-as fi dat demisia”, a declarat Hemsworth, dar a adăugat că vestea „a declanşat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi iau o perioadă de timp liber”.

„Dacă te uiţi la prevenirea Alzheimer, beneficiul măsurilor preventive este că îţi afectează restul vieţii”, a spus el.

„Este vorba despre gestionarea somnului, gestionarea stresului, nutriţie, mişcare, fitness. Sunt cam aceleaşi instrumente care trebuie aplicate într-un mod consecvent.”

El a explicat că nu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer, dar a fost avertizat de riscul crescut. „Nu este o genă predeterminată, dar este un indiciu puternic”, a spus el.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.