Frumuseţe

Cinci alimente care țin cu pielea ta și o fac mai sănătoasă și mai strălucitoare

Nu  mai este un secret pentru nimeni că ședințele lungi de bronzat, fie pe malul mării, fie în saloanele specializate, nu fac tocmai bine pielii noastre. Radiațiile ultraviolete de la lămpile de bronzare pot duce la îmbătrânire prematură (riduri, pete, etc) și, în unele cazuri, chiar la cancer de piele.

Asiaticele știu ele ce știu, poate de aceea au o piele mult mai strălucitoare și mai tânără decât femeile occidentale. Ele se feresc până și de razele soarelui, darmite de saloanele de bronzat artificial!  Dacă nu putem sta prea mult în fața lămpilor cu ultraviolete și nici să lenevim ore în șir pe nisip, ce este de făcut ca să avem, totuși, o piele strălucitoare, cu o culoare plăcută? Ei bine, frumusețea chiar vine din interior, cu alte cuvinte, putem consuma anumite alimente care ne vor da acea strălucire și prospețime pe care ne-o dorim foarte mult.

Morcovi – Aceste legume crocante și dulci conțin  elemente nutritive și vitamine (A și C) care iubesc pielea și au proprietăți antiinflamatorii.

Roșii – Tomatele conțin licopen, un antioxidant care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și ajută la refacerea epidermei afectată de arsurile solare.

Legume verzi  – Spanacul, varza kale sau broccoli sunt de asemenea legume încărcate de fier și antioxidanți, care ajută la îmbunătățirea circulației.

Cartofi dulci – Una dintre cele mai bune surse de carotenoide, cartofii dulci sunt, de asemenea, încărcați cu vitamine C,  care stimulează colagenul.

Pepene galben – Conținutul ridicat de apă din acest fruct ajută la hidratarea pielii din interior, în timp ce acidul folic ajută la regenerarea celulelor, astfel încât pielea arată mai proaspătă și mai  suplă.

Totuși, soarele este bun pentru piele,  în doze mici, de numai câteva minute. Tot ce e mult strică, însă, așa că nu ar trebui să ieșim niciodată din casă fără să ne aplicăm o cremă cu factor de protecție, dacă nu vrem să ne trezim cu riduri și pete cu mult înainte de vreme. Iar dacă ținem morțiș la aspectul ciocolatiu al pielii, să nu uităm că s-au inventat cremele autobronzante!

Vezi şi cum reuşesc japonezele să arate precum păpuşile.

Dieta japoneză, sau cum poți slăbi rapid

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.