Sănătate

Cinci alimente de evitat seara, înainte de culcare!

Dacă ai luat cina la 18 și tu ești în continuare trează până la 23, este normal ca la un moment dat să simți că ți se face foame din nou. Sigur că nu o să-ți spunem să mergi înfometată la culcare, de dragul dietei. Poți să mănînci o mică gustare, însă iată ce trebuie să eviți, dacă vrei să dormi bine și să-ți menajezi silueta.

1.     Cereale – sunt o gustare la îndemâna oricui și poți fi foarte tentată să îți umpli un bol cu aceste produse alimentare, însă trebuie evitate cu strășnicie variantele care conțin zahăr sau fructe confiate. Încercați o variantă de cereale bogate în fibre,  peste care puteți pune un topping de iaurt grecesc.

2.     Mâncarea mexicană sau thaimancare mexicana. Condimentele și aromele prea puternice trebuie evitate înainte de culcare, ca să nu mai vorbim că multe dintre specialitățile acestor două bucătării sunt bogate în calorii și grăsimi, așa că puteți sabota o zi întreagă de dietă și mișcare fizică. Dacă, totuși, vă doriți o gustare mexicană, încălziți într-o tigaie o tortilla de porumb, pe care puneți niște brânză degresată.

3.     Cheeseburger și cartofi prăjițicheesburger, alimentele sunt foarte grase și, evident, bogate în calorii. Ele mai păcătuiesc și prin faptul că vă vor îngreuna mult digestia, astfel încât nu veți avea parte de un somn odihnitor. Niciun fel de produs fast-food nu este indicat, mai ales seara, înainte de culcare!  Puteți opta, în schimb, pentru un sandwich mic din pâine integrală și o bucată de carne de curcan.

4.     ciocolataCiocolata. Nu doar că ciocolata are zahăr și  o mulțime de calorii, însă conține cofeină, total contraindicată la ore târzii. Nici măcar varianta de ciocolată neagră, acceptată ca gustare în timpul zilei, nu este admisă seara.  Încearcă, mai degrabă, un ceai sau o cană de lapte călduț îndulcit cu miere.

5.     Sucurile, în special cele carbogazoase, sunt periculoase seara. Ele pot declanșa arsuri la stomac și te pot ține trează toată noaptea. Din nou, mai bine optezi pentru ceai sau lapte caldsucuri.

Alimente pentru un somn liniştit poţi găsi aici  iar dacă suferi de insomnii citeşte acest articol.

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.