Stil

Cinci motive pentru care nu trebuie să ocolim magazinele cu haine la mâna a doua

În articolul de astăzi vom aborda un subiect ceva mai sensibil, cel puțin pentru anumite doamne: este bine sau nu să ne cumpărăm haine la mâna a doua? Ei bine, răspunsul este:  DA, este bine, din foarte multe motive.  Nu trebuie să ne fie rușine atunci când călcăm pragul unui magazin second-hand; snobismul nu este, cu siguranță, un lucru bun, iar pasiunea pentru shopping poate fi satisfăcută și în acest mod, mai ales că niciodată nu știi peste ce comori vei da și la ce prețuri avantajoase. Dar să trecem în revistă câteva motive pentru care e bine să mergem din când în când la cumpărături în magazine second-hand:

  1. Ai șansa să găsești, așa cum spuneam și înainte, piese originale, care îți vor permite să le combini în ținute unice și să dai frâu liber creativității. Atunci când îți faci cumpărăturile exclusiv din mall-uri, șansa să apari îmbrăcată ca zeci de alte femei este foarte mare. În schimb, probabilitatea scade spre zero, în cazul unor piese vintage.
  2. Producem prea mult și consumăm prea mult. Prin faptul că mereu ne cumpărăm haine noi și ne umplem dulapurile cu lucruri nefolositoare, pe care deseori abia dacă ajungem să le purtăm, nu facem altceva decât să încurajăm consumerismul, care a atins cote îngrijorătoare în ultimii ani. Trebuie să învățăm să și refolosim obiectele, să le reciclăm. Tocmai de aceea, ideea de haine la mâna a doua, sună foarte bine în acest context.
  3. Faceți economii! Hainele sau accesoriile noi-nouțe costă, trebuie să recunoaștem, o grămadă de bani. Iar dacă sunteți genul acela de femeie care vrea să apară mereu îmbrăcată altfel, atunci garderoba vă costă o avere. Și atunci, nu e bine ca măcar o parte dintre piese să fie achiziționate din magazine second-hand? Acestea pot fi de zeci ori mai ieftine decât hainele noi!
  4. Nu există reguli. Piesele vechi pot avea farmecul lor și pot fi combinate în stiluri inedite. În plus, într-un magazin la a mâna a doua sunt șanse mari să dați din când în când și peste câte o piesă valoroasă de designer, pe care, în mod normal, nu v-ați putea-o permite!
  5. Este o terapie  foarte bună. Când aveți timp, luați cu voi o prietenă apropiată, pasionată la rândul ei de chilipiruri și piese vestimentare originale și… scotociți ore în șir, în căutare de comori. Veți vedea că la sfârșitul zilei o să vă simțiți foarte bine.

 

V-ar putea interesa și:

Arată-mi ce sprâncene ai, ca să-ți spun cine ești!

Probabil cea mai sexy bunică din lume! O bloggeriță de modă de 47 de ani .

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.