Stil

Cinci obiceiuri care te vor face să fii pozitivă și mai fericită

Nu o dată am auzit, de la persoane care ne-au vizitat țara, că românii sunt triști, nervoși, încruntați și lipsiți de amabilitate. Or fi toate aceste non-calități încrise în gena noastră, sau viața grea, problemele de zi cu zi, ne modifică personalitatea? Indiferent care este răspunsul, ar trebui să facem eforturi și să învățăm să lucrăm cu noi înșine, astfel încât să devenim mai puțin răutăcioși, invidioși, bârfitori, frustrați, ș.a.m.d. Cu cât reușim să fim mai bine intenționați, mai relaxați, cu atât vom atrage mai multe lucruri frumoase în viața noastră și cu atât ne vom simți mai bine. De ce să ducem o existență plină de resentimente și nefericire, de ce să ne lăsăm acaparați de negativitate, când stă în puterea noastră să schimbăm asta? Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmați, dacă vreți ca zilele voastre să fie pozitive și, de ce nu, mai fericite:

  1. Treziți-vă devreme. Veți avea mai multă energie și mult mai mult timp pentru voi. O să vedeți că astfel veți putea face și puțin sport, poate chiar și câteva minute de meditație, veți avea timp să vă machiați și să vă îmbrăcați frumos, iar ziua va continua în aceeași notă optimistă.  După o perioadă în care veți experimenta trezitul devreme, veți descoperi că multe lucruri în viața voastră s-au schimbat în bine.
  2. Încercați să meditați. Cele câteva minute în care ar trebui să vă desprindeți de realitate, în care să faceți o incursiune în voi înșivă, o să vă ajute să vă relaxați, să vă îmbunătățiți starea de spirit și, cu timpul, să vă cunoașteți în profunzime.
  3. Faceți sport. Să știți că mișcarea fizică poate fi leacul multor afecțiuni, de la depresie, până la prevenirea unor boli degenerative, precum Alzheimer. Și, nu în ultimul rând, vă ajută să vă păstrați o greutate normală și să vă umpleți de energie și bună dispoziție.  Așa că, dacă tot v-ați trezit devreme, puneți-vă încălțările sport și ieșiți să alergați, sau faceți yoga, ori Pilates, ori, de ce nu,  mergeți la sală.
  4. Mâncați alimente simple și sănătoase. Nu sunt doar vorbe aruncate în vânt, o să remarcați că micile modificări aduse dietei voastre o să vă dea energie, o să vă facă să vă simțiți mai optimiste, mai pline de viață și mai sănătoase. Hrana are un impact uriaș asupra dispoziției noastre, așa că trebuie să-i dăm corpului combustibil de calitate.
  5. Dormiți suficient. Iar asta presupune, dacă vă treziți devreme, să vă și culcați ceva mai devreme. Nu mai pierdeți timpul cu filme de duzină sau cu emisiuni proaste, care vă țin treze până după miezul nopții.  Acestea nu o să vă îmbogățească spiritual, ba chiar vă vor face ca dimineața să vă simțiți obosite și fără chef de viață. Dacă reușiți să dormiți 7 ore pe noapte,  a doua zi veți avea energie pentru tot ce v-ați propus să faceți. 

Nu spune nimeni să vă schimbați obiceiurile brusc, de pe o zi pe alta. Implementați pe rând toate lucrurile enumerate mai sus și, în timp, veți observa o schimbare semnificativă în buna voastră dispoziție și în perspectiva pe care o aveți asupra vieții.

V-ar putea interesa și:

De ce înșeală cine înșeală? 6 motive care pot duce la infidelitate

Învață să îți iubești corpul, în ciuda defectelor sale! Află cum poți face acest lucru

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.