Timp Liber

Cinci obiceiuri sănătoase care îți vor schimba viața: adoptă-le chiar de mâine!

Aveți uneori sentimentul că vă lăsați duse de val, că trăiți o viață haotică, dezorganizată, că nu faceți destul pentru sănătatea și starea voastră de bine? Probabil că este adevărat, dar nu trebuie să vă blamați prea mult pentru asta.  Există câteva modalități foarte simple de a vă îmbunătăți  existența și de a vă simți mult mai bine în pielea voastră. Iată cinci obiceiuri sănătoase pe care le puteți adopta începând de mâine:

  1. Treziți-vă mai devreme! Știm, nu este ceva ce vă place să auziți, dar ar trebui să adoptați acest obicei, pentru că veți constata, în timp, că veți deveni mult mai eficiente, veți reuși să faceți mult mai multe lucruri decât înainte (poate, cine știe, vă apucați de sport la modul cel mai serios, sau apucați să vă faceți timp pentru o rutină de frumusețe, sau pentru orice alt  lucru  care vă face plăcere). Iată și un truc pentru ca  trezitul în zori să  fie mai ușor: culcați-vă mai devreme și  puneți ceasul sau telefonul pe care v-ați setat alarma mai departe de voi, astfel încât să fiți nevoite să vă dați jos din pat ca să opriți enervanta sonerie. Astfel, nu veți mai fi tentate să vă întoarceți pe partea cealaltă și să adomiți la loc! Peste câteva săptămâni, veți constata că veți fi atât de obișnuite cu noua oră de trezire, încât nici nu veți mai avea nevoie de alarmă.
  2. Pregătiți-vă din timp ingredientele pentru smoothie sau pentru micul dejun. Cel mai bine ar fi să vă hotărâți cu o seară înainte ce plănuiți să mâncați a doua zi dimineață și să tăiați/aranjați ingredientele, astfel încât totul să fie la îndemână și să nu trebuiască să pierdeți prea mult timp cu prima masă a zilei. Așa, veți evita să intrați în criză și nu veți mai avea o dimineață stresantă și obositoare. De exemplu, dacă plănuiți să faceți un smoothie, atunci puneți toate ingredientele porționate  într-o pungă  sigilată, sau o cutie de alimente,  în frigider,  cu o seară înainte. La fel, puteți prapara o cantitate rezonabilă de ceai verde, pe care să îl țineți peste noapte  la rece și astfel  veți avea cu ce să vă hidratați la prima oră, mai ales dacă plănuiți ca dimineața să faceți și puțin sport.
  3. Apă, apă și iar apă! Adevărul este că, din păcate, puține persoane se hidratează corepunzător, iar acest lucru se vede! Pielea, părul, energia zilnică, digestia, toate acestea au de suferit dacă nu bem suficientă apă.  Aveți grijă, așadar, să beți minimum doi litri pe zi și să aveți mereu la voi, oriunde vă duceți, o sticlă cu apă plată. Iar dacă nu vă place gustul apei simple, atunci încercați să adăugați în ea lămâie, portocale, mentă, pepene,  orice vă place, ca să vă puteți convinge să consumați cât mai multă posibil. Credeți-ne pe cuvânt, după numai o săptămână de hidratare corespunzătoare, veți vedea efectele benefice!
  4. Nu evitați gustările. Nu aveți idee cât de important este să vă păstrați glicemia în limite normale, să evitați senzația de foame de lup, care vă va face apoi să vă abateți de la obiceiurile sănătoase și să mâncați tot ce găsiți prin frigider. Așadar, nu vă lăsați prinse pe picior greșit și nu plecați niciodată de acasă fără să luați cu voi un morcov curățat,  un măr, o cutiuță de alune, o banană, etc. Nimic complicat, ci o gustare care o să vă alunge senzația de foame și care o să vă ajute să vă păstrați energia la aceleași cote întreaga zi.
  5. Faceți-vă o listă (realistă și nu prea încărcată) cu toate obligațiile pe care le aveți de îndeplinit în ziua respectivă. Încercați să vă concentrați doar pe acelea care sunt cu adevărat priorități și să vă lăsați suficient timp și pentru lucrurile care vă fac plăcere.  Cu cât vă organizați mai bine timpul,  cu atât o să vă simțiți mai bine seara la culcare.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.