Food&Drinks

Ciocolată? Da, vă rog, dar neagră!

Ciocolata este, probabil, unul dintre deserturile preferate ale femeilor, dar nu orice sortiment este și sănătos. Specialiștii susțin, însă, că persoanele care consumă zilnic ciocolată neagră (în cantități rezonabile, firește, pentru că și aceasta are multe calorii), au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Se pare că efectele pozitive ale ciocolatei negre apar imediat după prima înghițitură și persistă încă două ore după aceea; creierul nostru eliberează serotonină și dopamină, care ne dau o reală stare de bine.  De asemenea, susțin unele studii, ciocolata conține și feniletilamină, un compus care mai este numit și “drogul dragostei”, deoarece ne creează o senzație foarte asemănătoare celei pe care o simțim când suntem îndrăgostiți.

Tot studiile au arătat că beneficiile ciocolatei cresc, pe măsură ce aceasta are o concentrație mai mare de cacao. Astfel, cele mai bune sortimente pentru organism sunt acelea care au cel puțin 85% cacao. Specialiștii afirmă că persoanele care consumă zilnic aceste produse, au șanse mult mai mici de a dezvolta stări anxioase și depresie. Și ciocolata albă crește nivelul de dopamină din creier, dar nu este la fel de eficientă precum surata sa întunecată.

De altfel,  ciocolata are beneficii și pe termen lung.  Reducerea inflamațiilor din organism, a nivelului zahărului în sânge și a colesterolului rău – sunt doar câteva dintre efectele consumului regulat de ciocolată neagră.

De asemenea, ciocolata îmbunătățește memoria, scade tensiunea arterială și inhibă enzimele digestive, care pot ajuta la scăderea în greutate și la reducerea poftelor alimentare.

Atenție, însă, așa cum spuneam și înainte, beneficiile ciocolatei negre nu se aplică și sortimentelor care conțin mult zahăr. E adevărat că și acestea oferă pe moment o creștere a nivelului de energie, dar știm cu toții ce efecte devastatoare are asupra organismului consumul de zahăr pe termen lung!

 

V-ar putea interesa și:

Vinul roșu – bun, sau rău pentru sănătate?

Câte calorii putem arde în timp ce dormim?

 

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.