Eveniment Featured

Comisia Europeană recomandă tuturor statelor membre ale UE să aplice controale stricte la frontiere

Comisia Europeană recomandă tuturor statelor membre ale UE să aplice controale stricte la frontiere. Luni, Comisia Europeană a recomandat ca toate statele membre ale Uniunii Europene să aplice controale mult mai stricte la frontieră. Mai exact, ar fi indicat ca celor care intră din terțe țări să li se ceară prezentarea unui test negativ la coronavirus.

Comisia Europeană recomandă tuturor statelor membre ale UE să aplice controale stricte la frontiere

Comisia Europeană recomandă tuturor statelor membre ale UE să aplice controale stricte la frontiere. Luni, 25 ianuarie, Comisia Europeană a venit cu noi propuneri pentru țările membre UE. A recomant ca toate țările europene să aplice controale mai stricte la frontiere, cerând celor care intră din terțe țări să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare. „Este nevoie de reducerea urgentă a riscului de infectări legate de călătorii, pentru a reduce încărcarea sistemelor sanitare suprasolicitate”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, referindu-se la ratele ridicate de infectare în multe state membre.

Cerinţa testării ar putea fi însoţită de carantina obligatorie de maximum două săptămâni şi ar trebui să fie obligatorie în acelaşi timp completarea unor formulare cu informaţii despre deplasările şi contactele celor care călătoresc, arată un comunicat de presă de la Bruxelles.

Astfel, recomandarea Comisie este încercarea de a limta transmiterea în interiorul Uniunii Europene a noilor versiuni ale coronavirus. Așadar, dacă această propunere va fi urmată de cele 27 de țări membre UE, atunci acestea trebuie să le solicite persoanelor care intră pe teritoriul european, teste negative. Totodată, cetățenii s-ar putea testa la sosire, iar pentru transportatori și lucrătorii transfrontalieri s-ar accepta teste antigen, mai ieftine și mai rapide.
Totodată, C

Comisia Europeană dorește impunerea a noilor reguli mai stricte și în interiorul Uniunii Europene, iar cea mai importantă este încetarea oricăror călătorii esențiale. Conform codului de culori ale UE, aproape întregul continentul este considerat zonă roșie, motiv pentru care Comisia Europeană a propus introducerea unei noi categorii, de roșu închis, unde se aplică restricții mult mai severe. Țările care se vor încadra în noua categorie, sunt cele a căror rată de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile au depășit 500 la 100.000 locuitori.

Tot ce trebuie să știi pentru a călători în siguranță în Europa
În data de 15 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat platforma Re-open EU, menită să susțină relansarea călătoriilor și a turismului în condiții de siguranță. Pe această aplicație sunt disponibile informații despre toate țările UE, precum și despre Elveția, Islanda și Norvegia.

La 13 octombrie, statele membre din UE au adoptat o recomandare a Consiliului privind o abordare coordonată referitoare la restrângerea liberei circulații ca răspuns la pandemia de coronavirus. În ceea ce privește călătoriile, Comisia le recomandă statelor membre să închidă toate zborurile către și dinspre Regatul Unit, călătorii care au un statut esențial să prezinte un test negativ, iar tranzitul pasagerilor, ar trebui facilitat fără obligația carantinei. De asemenea, la 25 iunie 2020, Comisia Europeană a adoptat o propunere de recomandare a Consiliului de ridicare a restricției de călătorie pentru câteva țări.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.