Actual

Coronavirus – aflați care este țara al cărei guvern se laudă că a scăpat de pandemie

În timp ce foarte multe țări din întreaga lume se luptă în continuare cu efectele pandemiei, altele au început să ridice o parte dintre măsurile de restricție impuse populației.  Există, însă, o țară al cărei guvern susține că a eliminat deja boala COVID-19!

And the winner is…

Noua Zeelandă! În ultima perioadă, acolo au mai apărut doar câteva cazuri sporadice de îmbolnăvire. De altfel, în total, în această țară, s-au înregistrat doar 19 decese din cauza COVID-19. Cu mult optimism, premierul Jacinda Ardern a declarat că virusul a fost „în prezent” eliminat și că va ridica o bună parte dintre restricțiile impuse populației. Totuși, autoritățile îi avertizează pe cetăţeni să nu renunțe la  distanţarea socială şi la igiena riguroasă, deoarece virusul poate oricând să recidiveze.

„Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor”, a mai spus premierul Noii Zeelande.

Noua Zeelandă a reușit să minimalizeze riscurile în plină pandemie de coronavirus,  datorită măsurilor luate extrem de devreme. Încă de la primele cazuri, Guvernul a decis să-și închidă granițele, a început să aplice carantina tuturor sosirilor în țară, a introdus o izolare strictă și a demarat o operațiune extinsă de testare și identificare a contactelor.

Totuși, recordul absolut a fost stabilit de Vietnam, unde, la 93 de milioane de locuitori, nu s-a înregistrat niciun singur deces! Și asta, tot datorită faptului că autoritățile au luat măsuri extrem de devreme și foarte dure.

loading...
----------------------
Loading...