Actual

Coronavirus – avertismentul lui Nelu Tătaru, după creșterea constantă a numărului de infectări

În ultimele zile, România s-a confruntat cu o creștere îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus și, totodată, cu scăderea vârstei medii a celor care se îmbolnăvesc de COVID-19.  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că „se poate muri și la 30-35 de ani”, așa că sfătuiește pe toată lumea să respecte măsurile de distanțare și igienă recomandate. Din punctul său de vedere, populația s-a relaxat prea devreme, iar asta s-a văzut clar în creșterea numărului de infectări.

Din păcate, această situație nu îi afectează doar pe cei care nu respectă regulile, sau nu cred în existența acestui virus. Măsurile de relaxare care erau programate pentru 1 iulie au fost amânate.

Nelu Tătaru: „Avem o creştere a numărului de cazuri, o reacutizare a vechilor focare, o transmitere accentuată în comunitate, avem nerespectarea regulilor”.

Ministrul le-a transmis celor care nu cred în existența virusului să treacă prin spitalele suport COVID, sau pe la unitățile de primiri urgențe, unde se vor convinge cu ochii lor că boala există și că uneori are consecințe grave, sau chiar fatale asupra pacienților.

 

V-ar putea interesa și:

 

Coronavirus – ce țări au prelungit restricțiile de călătorie pentru români

 

 

loading...
----------------------
Loading...