Sănătate

Coronavirus – cât de sigur este să comandați mâncarea de la restaurante? Iată ce spun experții

Pentru cei care nu au chef să stea toată ziua la cratiță, sau nu se pricep la gătit, există opțiunea de a comanda mâncarea de la restaurantele preferate.

Lucru foarte bun, de altfel, pentru că astfel te ajuți pe tine, dar sprijini și o afacere care altfel ar dispărea.

Cu toate acestea, apare întrebarea firească: este sigur să faci acest lucru? Iată care sunt recomandările experților în materie de siguranță alimentară ACUM. (spunem acum, deoarece, așa cum ați văzut, lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, pe măsură ce apar noi informații despre coronavirus și modul în care acesta se răspândește). Deocamdată, însă, nu s-a identificat vreun caz de persoană care ar fi luat boala pentru că ar fi consumat mâncare comandată. Experții susțin că, din studiile făcute până în acest moment, coronavirusul pare să fie la fel de sensibil la temperaturi înalte, ca alți patogeni care te pot îmbolnăvi. Scurt pe doi:  dacă mâncarea voastră a fost pregătită la o temperatură de peste 70% C, atunci se poate consuma fără grijă.

Așadar, sfatul specialiștilor este să comandați mâncare gătită și să eviți preparatele reci, precum salatele. Asta, deoarece nu se știe cât timp rezistă virusul pe anumite suprafețe și nici nu aveți cum să știți cât de bine au fost spălate toate ingredientele înainte de a fi puse în salata respectivă.

De asemenea, nu intrați în contact direct cu persoana care vă livrează mâncarea. Rugați-i pe cei de la restaurant să vă ambaleze preparatele într-o cutie închisă, iar comisionarul să o lase în fața ușii. Firește, în acest caz, plata se va face cu cardul. După ce puneți mâncarea din recipient (pe care îl aruncați imediat), în propria voastră farfurie, spălați-vă temeinic pe mâini.